Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Upseeriliitto 100 vuotta

UL 100 Merkki 161017

Upseeriliiton historia alkaa Suomen Upseeriklubin perustamisesta 24.11.1918 Helsingissä Katajanokan Upseerikasinolla. Sen nimeksi tuli jo vuonna 1919 Suomen Upseerien Liitto ja vuonna 1924 Suomen Upseeriliitto ry - Finlands Officersförbund rf ja vuodesta 1950 alkaen Upseeriliitto ry. Upseeriliiton jäsenet ovat palveluksessa Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa. Kokonaisjäsenmäärä on n. 6400. 

Upseeriliiton tärkein tehtävä on jäsenistön edunvalvonta, joka sisältää vaikuttamista palkkaukseen, koulutukseen, tehtävärakenteeseen sekä sosiaalisiin ja yhteiskunnallisiin asioihin. Siihen kuuluvat mm. palkkaneuvottelut, luottamusmiesten palvelut, neuvottelut viranomaisten kanssa, neuvonta palvelussuhdeasioissa ja työttömyyskassapalvelut. 

Akavaan kuuluva Upseeriliitto on osoittanut toimintansa tehokkuuden kuluneen vuosisadan aikana. Tehokkuutta osoittaa jäsenistön antama tuki toiminnalle. Puolustusvoimien palveluksessa olevien upseerien järjestäytymisaste on noin 98 %, mikä on korkein ammattijärjestön järjestäytymisaste. 

Upseeriliiton toimintaa kuvaa hyvin edelleen slogan: ”Isänmaa tarvitsee puolustajansa - upseerin. Upseeri tarvitsee puolustajansa – Upseeriliiton.”

Kadettikunta onnittelee 100-vuotiasta veljesjärjestöään.

 

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa