Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Ennen julkaisemattomat Kansa Taisteli -lehden kirjoitukset nyt luettavissa

Kansa Taisteli

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi seura haluaa olla kunnioittamassa suomalaisten veteraanien vapaalle Suomelle tekemiä palveluksia.

Kansa Taisteli lehti ilmestyi vuosina 1957 - 1986. Sitä toimitti Sotamuistoyhdistys ry. Lehden toimituskuntaan kuuluivat mm. K L Oesch, Aarne Blick, Valo Nihtilä. Kaikkiaan ilmestyi 347 lehteä, joissa oli yli 3400 kirjoitusta ja noin 11 500 sivua.

Suomen Sotahistoriallisen Seuran (SSHS) julkaisemat digitaaliset Kansa Taisteli saavat nyt jatkoa. Nyt julkaistaan kaikki ne 4283 kirjoitusta, joita toimitus ei koskaan julkaissut lehdissä. Kansa Taisteli lehti järjesti lukuisia kirjoituskilpailuja ja sai lukijoiltaan runsaasti kilpailujen lisäksi kirjoituksia. Kaikki kirjoitukset eivät mahtuneet lehteen ja ne arkistoitiin Sotamuistoyhdistys ry:n arkistoon.

Nämä kirjoitukset ovat nyt luettavissa ja ladattavissa sähköisinä SSHS:n sivustoilla tästä linkistä.

Vesankalainen aktiivinen sotahistorian harrastaja ja seuramme jäsen Timo Hakala on tänä vuonna skannannut kaikki 4283 kirjoitusta sähköisen asuun sekä tehnyt erittäin mittavan artikkelikohtaisen hakemiston. Hän on luovuttanut aineiston seuran käyttöön. Ei julkaistujen kirjoitusten kautta voimme luoda mahdollisuuden kaikille suomalaisille tutustua viime sotien veteraanisukupolven henkiseen purkautumisväylään.

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta sotahistoriaharrastuksen parissa
SSHS:n hallitus

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa