Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Suomen suurin koululaisten itsenäisyyspäiväjuhla järjestettiin Kouvolassa

Kouvola Itsenäisyyspäivä 2018

Koululaisille järjestettiin Kouvolassa 4.12. Pohjois-Kymen kadettipiirin ja Kouvolan kaupungin perusopetuksen yhteistyönä perinteinen Itsenäisyyspäivän juhla.

Juhlaa on järjestetty jo 1990-luvulla ja vuodesta 2001 alkaen parittomina vuosina. Nyt järjestettävä tilaisuus oli suurin Suomessa koskaan järjestetty koululaisten itsenäisyyspäivän juhla. Tilaisuus oli myös osa Kadettikunnan juhlavuoden toimintasuunnitelmaa.

Kadettikunnan pääsihteeri, eversti (evp) Juha Tammikivi osallistui myös tapahtumaan.

"Mukana tänään kotikaupunkini Kouvolan ja Pohjois-Kymen kadettipiirin järjestämässä upeassa koululaisten itsenäisyyspäivän juhlassa ääriään myöten täynnä (noin 3700 koululaista ja opettajaa) olevassa Kouvolan jäähallissa.

Karjalan prikaatin varusmiehet toivat juhlavasti Suomen liput juhlaan Rakuunasoittokunnan tahdittamana. KooKoon Jäätaiturit, Team Pink Pearls esittivät komean taitoluisteluesityksen. Kouvolan oma poika, lumilautailija Roope Tonteri osallistui juhlaan videotervehdyksen välityksellä.

Kadettipiirin puheenjohtaja, kapteeni Tommi Myyryläinen lausui tilaisuuden avaussanat ja kaupunginjohtaja Marita Toikka piti juhlapuheen. Kouvolan Sudet ry ja tangokuningatar Aino Niemi toivat oman tervehdyksensä juhlaan.

Lisäksi Kaunisnurmen, Keskustan, Kouvolan yhteiskoulun ja Naukion yhtenäiskoulun musiikkiluokkien kuorot Rakuunasoittokunnan säestämänä esittivät upasti Finlandian sekä muitakin kappaleita. Toimintanäytöksestä vastasi Karjalan prikaatin varusmiehet. Juhlan päätteeksi laulettiin yhdessä Maamme-laulu.

Koululaisille oli juhlan jälkeen ruokailu ja tutustuminen puolustusvoimien kalustoon pesäpallostadionilla.

Hieno osoitus yhdessä tekemisestä. Mukana olivat Kouvolan varuskunnan joukot, Sotilaskoti, urheiluseuroja ja paikallisia järjestöjä.

Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää!
Terveisin Kadettikunnan pääsihteeri"

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa