Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Kurssitiedote 5/2019

Arvoisat Veljet,

Kuluva vuosi on lähestymässä loppuaan ja kansa on hiljennyt joulun viettoon. Tämäkin vuosi on ollut aiempien vuosien tapaan varsin kriisitäyteinen; Syyrian ja muut Lähi-Idän tapahtumat ovat osoittaneet Venäjän vaikutusvallan kasvua, ja mikä hämmästyttävintä, USAn suosiollisella avustuksella. Trumpin toimenpiteet Syyriassa, Iranin ydinvalvontasopimuksesta luopuminen ja muut virkasyytteisiin johtaneet toimet ovat lähes käsittämättömiä. Brexitkin tuo uutta pohdittavaa koko Euroopalle. Itämeren kasvanut jännite Venäjän toimintojen takia tuo mahdolliset kriisit aivan kotiovellemme. Toivotaan, että ensi vuosi olisi hieman kansainvälistä lientymistä lisäävä. Eikä omat sisäpoliittiset sekoilummekaan ole tänä vuonna oikein lisänneet uskoa auvoiseen elämäämme…

Sotaväessä hankkeet etenevät, tiedustelulait saatiin voimaan ja nyt niitä testataan. Ikävää takapakkia toi KHO:n päätös Hesarin taannoisen jutun lähdesuojan vahvistamisesta. Se voi aiheuttaa tulevaisuudessa ennen näkemättömiä ongelmia. Sen sijaan HX- ja laivuehankkeet etenevät omalla painollaan.

Kaikki 76 kadettiveljeä ovat saavuttaneet 70 ikävuoden merkkipaalun ja syksyllä Uotin Manu ja joulun alla Palomäen Eki avasivat uuden kierroksen, nyt siis 75-vuotisjuhlien merkeissä. Alssi ja Renne juhlivat helmikuussa ja Mikkosen Matti vielä ennen vappua. Onnea heille kaikille jo tässä vaiheessa. Tarkemmat merkkipäivätiedot löytyvät Kylkiraudan merkkipäiväluettelosta ja oman kirjamme matrikkelista.

Viime kesän tapaaminen Tammisaaressa oli oikein onnistunut, mukana olleet 25 veljeä saivat erinomaiset perehdytykset ja saimme nauttia Dragsvikin perinteikkäästä ilmapiiristä Perinnekukkulalla ja erityisesti illallisella Upseerikerholla. Uffelle kera Mikon, Karin, Skraban ja Jounin mitä parhaimmat kiitokset.

Tammisaaren kurssikokouksessa päätimme perustaa kummikurssiamme varten stipendirahaston ja tavoitteeksi asetimme 2000 euroa ja panokseksi kadettiveljeä kohden vähintään 50€. Tällä hetkellä 30 veljeä on kartuttanut tiliämme ja koossa on yli 1500 euroa Toivottavasti tavoite täyttyy, stipendit jaetaan puolentoista vuoden kuluttua. Tässä vielä tilinumero IBAN FI16 1572 3500 1579 95/Kurssi 55, Jarmo Peltola.

Syksyn kurssilounailla kenraalimajuri Heikki Holma kertoi rauhanturvaamisesta/kriisinhallinnasta, mikä saikin aikaan vilkkaan keskustelun kadettiveljiemme omakohtaisisten kokemusten ryydittäminä. Valitettavasti kuulijoita oli paikalla vain 12.

Ensi kevään kurssilounaan ajankohta on vielä avoin, todennäköisesti huhtikuulla. Esitelmän aiheita ovat joko kenraalimajuri Jaakko Oksanen kertoo Acehin menestyksekkäästä/Burman nykyisestä operaatiosta tai väitöskirjaansa valmisteleva eversti Juha Wihersaari esitelmöi kybersodasta. Kerromme ko. kokouksesta keväämmällä.

Kadettiveli Pentti Väänänen on lupautunut järjestämään ensi kesän tapaamisen Tampereella. Se on tarkoitus toteuttaa ohjelmansa puolesta yksipäiväisenä, toki halukkaat yöpynevät Tampereella. Pentti varmaan neuvottelee asiasta kohtuulliset ehdot myöntävän majoitusliikkeen kanssa. Ohjelma perustuu pitkälti Materiaalilaitoksen fasiliteetteihin ja esityksiin, mutta Satakunnan Lennosto tulee myös osallistumaan esityksen(-ien) merkeissä. Asiaan palaamme niin ikään keväämmällä alustavan ohjelman ja majoitustarjousten kanssa.

Perinteiden isä soitti pari päivää sitten ja pyysi välittämään arvon herroille mitä lämpimimmät joulun ja uuden vuoden toivotukset. Näin myös allekirjoittanut; toivotan teille kaikki kadettiveljeni kera läheistenne rauhallista joulua, oivallista terveyttä ja mitä mainiointa Uutta Alkavaa Vuotta 2020!

 

Jarmo (Jami)
peltola.jarmo1(at)gmail.com
040 503 7250

Kurssitiedote 4/2019

Arvoisat Veljet,

Syksy on jo varsin pitkällä, sadetta ja viileyttä riittää. Kansainvälisen tilanteen kiristyminen erityisesti Lähi-Idässä (Iran, Saudit vs. Jemen, Syyria ja nyt vielä Turkki) luo epävakautta yleismaailmallisesti, kun entiset kriisipesäkkeetkään Itä-Ukrainassa tai poliittiset kriisit USA:ssa ja Iso-Britanniassa eivät ole ratkenneet. Mielenkiintoisia kohteita siis riittää seurattavaksi.

Kuten edellisessä viestissäni kerroin, tapaamisemme Uudenmaan Prikaatissa onnistui erinomaisesti kiitos järjestäjien, Uffe etunenässä, ansiokkaan ja tehokkaan toiminnan. Kiitos vielä järjestäjille Uffe, Skraba, Jouni, Kari ja Mikko. Taloudellisesti jouduimme hieman verottamaan kurssin tiliä johtuen muutamasta ennakoimattomasta lisäveloituksesta illalliseemme liittyen.

Lue lisää...

Kurssitiedote 3/2019

Arvoisat Veljet,

Tämän vuoden kesätapaaminen Tammisaaren pääpiirteisellä alueella on onnistuneesti ohi. Veljemme Uffe oli tehnyt erittäin mittavat ja upeat järjestelyt Dragsvik-palvelustoveriensa Mikon, Skraban (Blunkka), Jounin ja Karin kanssa. Yhteyshenkilönä varuskunnan suuntaan, järjestäjänä, kuljettajana ja baarimikkona toimi erittäin ansiokkaalla tavalla kapteeniluutnantti Marko Nieminen. Heille kaikille mitä parhaimmat kiitokset!

20190705 IMG 87605iv

Lue lisää...

Kurssitiedote 2/2019

Arvoisat Veljet,

Vappu on jo ovella ja kevät muutoinkin mitä kaunein, toki lämpöä voisi olla hieman enemmän.

Kurssilounaamme 3.4. Suomalaisella Klubilla oli jälleen mukava kadettiveljien tapaaminen, mukana oli 14 veljeä, enemmänkin mukaan olisi mahtunut. Mutta ehkä ensi kerralla sitten…

Tapaamisen aiheena oli sukututkimus, josta Kiannon Ilkka piti mielenkiintoisen esitelmän ja osa veljistä täydensi esitystä omilla havainnoillaan ja kokemuksillaan. Kävi jälleen ilmi se, että olisi ollut ainakin omalta kohdaltani ollut hyvä paneutua sukututkimukseen vielä, kun omat vanhempani olisivat olleet elossa. Sama pätee varmaan moneen kurssiveljeenkin.

Lue lisää...

Kurssitiedote 1/2019

Arvoisat Kadettiveljet, Hyvät Ystävät,

näin se aika kuluu, kohta ollaan jo maaliskuussa. Onkin ollut poikkeuksellisen hyvä talvi, hiihtokelejä on piisannut myös täällä etelässä ja pakkasiakin on ollut ihan mukavasti. Toisaalta rajut lämpötilavaihtelut ovat aiheuttaneet sen, että tiet ja kadut ovat olleet erittäin liukkaita ja kaatumisten aiheuttamia loukkaantumisia on ollut paljon. Joten älkääpä hyvät kadettiveljet unohtako piikkikenkiä tai muita liukuesteitä ulkoillessanne!

Lue lisää...

Matka Sveitsiin 2019?

Hyvät Kadettiveljet

Viime kesänä nousi esille ajatus järjestää kursimme matka Sveitsiin. Matka voisi olla herrasmiesmäisesti järjestetty vaellusmatka. Voitaisiin tehdä pieniä vaelluksia osallistujien toiveiden mukaan. Mukaan voi tulla, vaikka ei haluaisi vaeltaa. Mahdollisuuksia on paljon. Hissit, bussit ja junat toimivat. Maisemat ovat mahtavat. Tärkeintä on olla yhdessä ja nauttia kauniista maisemista ja hyvästä ruoasta.

Pyytäisin teitä vastaamaan 26.11. mennessä sähköpostiini seppo.haario(at)gmail.com seuraaviin kysymyksiin: 

1. Olisitko lähdössä yksin vai avec?
2. Kuinka pitkä matkan tulisi olla (lounaskokouksessa moni piti hyvänä 6 päivän matkaa)?
3. Ollaanko majoittuneena yhdessä kohteessa vai useammassa (lounaskokouksessa pidettiin yhtä kohdetta hyvänä)?
4. Haluatko vaeltaa vai vain nauttia maisemista?
5. Kuinka paljon matka voisi maksaa?

Lue lisää...

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa