Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

58. Kadettikurssi Hämeenlinnassa

Kdkrs58kurssi ja avecit

Kadettikurssimme valmistumispäivä oli 26. maaliskuuta 1974. Meitä valmistui 99 upseeria, joista yhdeksän on poistunut keskuudestamme. Olemme kokoontuneet vuosittain ”poikaporukalla” ja viiden vuoden välein puolisoiden kanssa.

Tänä vuonna tapaaminen oli Hämeenlinnassa 26. maaliskuuta, päivälleen 45 vuotta valmistumisen jälkeen. Järjestelyvastuu oli Hämeenlinnan seudun upseereilla. Kurssitapaamiseen ilmoittautui 40 kurssiveljeä, ja puolisot mukaan luettuna kokonaisvahvuus oli 70.

Kurssitapaaminen alkoi kokoontumisella Panssariprikaatin muonituskeskuksessa, jossa saimme nauttia linjastolta lounaaksi savuporopastaa. Ruokailun jälkeen puolisot lähtivät bussikuljetuksella Iittalan Lasimäelle, ja me kurssiveljet siirryimme sotilaskodin luokkaan, jossa Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Karri Heikinheimo piti kattavan esityksen Panssariprikaatista.

Tilaisuus jatkui Ensio Mäkipellon johtamalla kurssikokouksella. Päätimme muun muassa kurssitapaamisten järjestelyvastuista aina vuoteen 2024 asti, jolloin tulee kuluneeksi 50 vuotta kadettikurssimme valmistumisesta.

Seuraava kurssitapaaminen on Oulussa 25. maaliskuuta 2020. Oululaisten vastuuhenkilöksi nimetty Hannu Hansen-Haug toivoi mahdollisimman runsasta osanottoa muistuttaen, että Helsingistä Ouluun on yhtä pitkä matka kuin Oulusta Helsinkiin.

Kurssikokouksen ja munkkikahvien jälkeen siirryimme Panssarimuseolle, ja alkajaisiksi kohotimme maljan tänä vuonna 70 vuotta täyttäneille tai täyttäville 24 kurssiveljillemme. Sen jälkeen vuorossa oli museonjohtaja Simo Hautalan kiinnostava esitys panssarivaunujen kehityksestä viime vuosisadan alusta nykypäivään.

Iltajuhla pidettiin Suomen kasarmin Vanhalla Upseerikerholla. Juhlasali oli somistettu tyylikkääksi ja juhlan henkeen sopivaksi.

Iltajuhla alkoi Jyri Snickerin pitämällä tervetulotoivotuksella ja -maljalla. Ravintolan edustaja esitteli tarjolla olevan menuun ja sen jälkeen pääsimme nauttimaan juhlaillallisesta ja toistemme seurasta. Tausta- ja myöhemmin tanssimusiikista vastasi ”Tenoriluutnantti” Raimo Salo, joka on monipuolinen muusikko ja tunnettu maanpuolustusaiheisten dokumenttien tekijä.

Saadun palautteen perusteella juhlaväki oli tyytyväinen päivän järjestelyihin sekä iltajuhlan mukavaan ja lämminhenkiseen tunnelmaan.

Järjestelytoimikunta kiittää Panssariprikaatia ja Panssarimuseota arvokkaasta tuesta sekä Tasolounasta maittavasta juhlaillallisesta ja hyvästä palvelusta.

Järjestelytoimikunta:

Heikki Ali-Huokuna, kad 5726
Tapani Kapanen, kad 5748
llpo Laiho, kad 5763
Jyri Snicker, kad 5808 

 

"Te nousitte" - 58. Kadettikurssi 15.9.1971-26.3.1974

Kadettikurssi 58 kurssikirja Kadettikurssi 58 kurssikirja 2

Kirja sisältää perustietoa kurssista, matrikkeliosuuden ja 98 anekdoottia tai kertomusta kurssin ajalta. Kirjan 135 sivua sisältää 84 valokuvaa sekä jokaisesta kurssilaisesta kolme erikauden valokuvaa.

Kurssimme johtaja kapteeni Martti Ericsson toivoi olevansa sadan päämies, mutta meitä olikin vain 99. Kirjan nimi perustuu kurssinjohtajamme opastukseen, miten Lapin talvileirillä pitää varautua ojien ja purojen ylitykseen: "Te ette nouse sieltä reppu selässä."

Lauseesta tuli kadeteistaan huolehtivalle kurssinjohtajallemme lempinimi Tette.

Matrikkeli osoittaa, että me nousimme. Meistä tuli puolustusvoimain komentaja, ilmavoimien komentaja, maavoimien komentaja, neljä muuta kenraalia, kahdeksan everstiä ja kaikista muistakin isänmaallisia upseereja. 

Kirjaa voi tilata: hennalaan(at)phnet.fi tai 050 309 2232. Hinta on 35 euroa + postituskulut.

Ensio Mäkipelto ja Seppo Toivonen
Geisir Oy, Lahti 2016
ISBN 978-952-67972-5-0

(P.S. Oikealla olevaan kirjan sivun 96 kuvaan liittyy kuva-arvoitus: Kuka on kuvassa ja mitä tekemässä?)

Vuotuinen kurssitapaaminen Immolassa 21.4.2017

Tapaamisen järjestivät tällä kertaa rajakadettiveljet Ari Sorvali, Ilkka Karonen ja Martti Kukkonen. 

Kurssitapaaminen alkoi rajaveljien tervetuliaistoivotuksella. Tutustuimme Rajamuseoon museonhoitaja Mika Albertssonin värikkäällä opastuksella. Hän myös esitteli lento-osasto Kuhlmeyn
toimintaa Immolan lentokentällä. Kuva osallistujista Kuhlmeyn muistomerkillä. Saimme asiantuntevaa tietoa Kaakkois-Suomen Rajavartioston tehtävistä ja alueellisen
koskemattomuuden turvaamisesta vartioston komentajan eversti Ismo Kurjen esityksestä.

20170421 134705

Kurssikokouksen merkittävä kohokohta oli samppanjan kohotukset tänä vuonna 70 vuotta täyttäville kuudelle (6) kadettiveljelle. Päätös myös seuraavasta tapaamisesta tehtiin ja se on Helsingin seudulla 4.4.2018. Tapaaminen päättyi päivälliseen ja erinäisten tapahtumien muisteloon Rajasotilaskodissa.

Ensio

Kurssimatrikkeli "Te nousitte" on ilmestynyt

58 ksi

Ensio Mäkipelto ja Seppo Toivonen
Geisir Oy, Lahti 2016
ISBN 978-952-67972-5-0

 

 

Kurssin 40-vuotisjuhla

58.kadettikurssi juhli 27.3.2014 perinteiseen tapaan 40-vuotisjuhlaansa. Sankariaulan jälkeen kokoonnuttiin yhteiskuvaan päärakennuksen rappusille.

58 kurssi 27032014

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa