Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Esitelmätilaisuudet kiinnostivat kurssiveljiä

Kadettikurssin 64:n ja Merikadettikurssin 48:n kurssi-isännistö on ansiokkaasti jatkanut kuluvana vuonna esitelmätraditiota ja niiden järjestämistä kurssiveljille.

– Maailma on täynnä mielenkiintoisia aiheita ja monet veljistä ovat ilmoittaneet olevansa edelleen kiinnostuneita kurssitapaamisiin mielenkiintoisten ja ajankohtaisten aiheiden tiimoilta, toteaa kurssi-isännistöön kuuluva Jarmo Valtimo.

Vuoden ensimmäinen esitelmätilaisuus järjestettiin jo keväällä 7.5.2019 Pääesikunnassa. Esitelmän piti Tasavallan presidentin emeritus kansliapäällikkö ja suurlähettiläs Jaakko Kalela. Tilaisuuteen osallistuneet reilut parikymmentä veljeä kuulivat varsin mielenkiintoisen esitelmän.

Esitelmätilaisuus 07052019 PE

Toinen erinomainen esitelmätilaisuus järjestettiin keskiviikkona 11.9.2019 Töölön Suojeluskuntatalon auditoriossa.

Esityksen teki erittäin mielenkiintoiseksi myös se, että esitelmän pitäjä oli oma kurssiveljemme, kenraaliluutnantti Esa Pulkkinen. Hän toimii Euroopan unionin sotilasesikunnan päällikkönä Brysselissä ollen samalla viimeinen kurssimme upseereista, joka vielä toimii sotilasvirassa.

Pulkkinen 2

Esitelmän aiheena oli luonnollisesti Euroopan unionin turvallisuustilanne. Kadettiveljet esittivät Esalle useita haastavia kysymyksiä niin Euroopan sotilaallisesta tilanteesta kuin maailman taloudellisen ja sotilaallisen tilanteen kehittymisestä. Kiinnostavaan tilaisuuteen otti osaa 19 kurssiveljeä.

Tapaamisen päätteeksi kurssi-isäntänä toiminut Mika Peltonen otti esille kurssiemme tulevan 40-vuotisvalmistujaisjuhlan. Kurssi-isännistö on jo aloittanut juhlan suunnittelun ja se järjestettäneen vuoden 2020 keväällä tai heti alkukesällä.

Kimmo Hakanen
Kadetti nro 6400

Kurssin seminaari 18.4.2018

Sieppaa 3

Sieppaa 1

Sieppaa 2

Kadettikurssiemme isännistö kutsui 64. Kadettikurssin ja 48. Merikadettikurssin veljet seminaariin Maanpuolustustalon auditorioon Helsingin Töölössä keskiviikkona 18.4.2018. Tilaisuudessa esitelmän piti kurssiveli Aapo Cederberg aiheesta "Hybridisodankäynti".

Cederberg työskentelee nykyisin Geneva Centre for Security Policy (GCSP) organisaatiossa, joten esitelmän aiheena ollut tieto oli akuuteinta ja tuoreinta, mitä asiasta tällä hetkellä maailmalla tiedetään. Esitelmä virittikin 21 kuulijassa laajaa mielenkiintoa ja tarkentavia kysymyksiä esitettiin useasti.

Tapaamisen päätteeksi kadettiveli ja kurssi-isäntänä toiminut Martti Sahrakorpi kiitti kurssien puolesta Aapoa erinomaisesta esityksestä ja toivotti kaikki kurssiveljet toiseen taapaamiseen, joka järjestetään syksyllä 2018.

Kimmo Hakanen
Kadetti nro 6400

Lounastapaaminen Päävartiossa 3.4.2017

Kadettikurssin 64 ja merikadettikurssin 48 veljet kokoontuivat lounastapaamiseen Helsingin Päävartiossa.

64 ksi WP 20170403 004 edited

64 ksi WP 20170403 003 edited

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen kutsui 64. kadettikurssin ja 48. merikadettikurssin veljet lounastapaamiseen Päävartioon Helsingissä. Tilaisuus pidettiin maanantaina 3.4.2017. Se alkoi lounaalla, jonka jälkeen kuultiin Toivosen mielenkiintoinen esitys Maavoimien nykytilasta ja tulevaisuuden haasteista.

Kutsua noudatti 26 veljeä ja tilaisuus sujui erinomaisen mukavasti keskustellen, kuulumisia vaihdellen iloisessa ja huumoripitoisessa kadettihengessä.

Tämän vuoden toinen lounastapaaminen on suunnitelmissa toteuttaa lokakuun alussa Pääesikunnassa. Kadettivääpeli Mika Peltonen lupautui järjestämään tulevan tapahtuman, josta enemmän infoa tulee kesän aikana.

Kimmo Hakanen, kadetti 6400

Kurssitapaaminen Päävartiossa

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen kutsui oman kurssinsa, 64. Kadettikurssin ja 48. Merikadettikurssin kadettiveljet kurssikokoontumiseen Päävartion tiloihin 11.4.2016. Tilaisuuteen osallistui 22 kadettikurssien upseeria. Tilaisuus alkoi lounaan nauttimisella ja jatkui Seppo Toivosen pitämällä esityksellä "Maavoimien ajankohtaisista asioista". Sen aikana virisi runsaasti keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa. 

64 k 20160411 004

64 k 20160411 002

Tapaamisen päätteeksi kadettiveli Martti Sahrakorpi toivotti kaikki kurssiveljet ja avecit kurssitapaamiseen, joka järjestetään lauantaina 13.8.2016 Lahdessa. Kokoontuminen on klo 14.00 mennessä Lahden seurahuoneelle.

Kimmo Hakanen
Kadetti nro 6400

 

64. Kadettikurssi ja 48. Merikadettikurssi Kouvolassa

64 kurssin lounas

Kouvolassa kokoontuivat 64. kadettikurssin ja 48. merikadettikurssin veljet perinteisen ja iloisen kurssitapaamisen merkeissä. Prikaatikenraali Timo Kivisen esitelmää seurattiin mielenkiinnolla.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa