Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

40 vuotta 66. Kadettikurssin alkamisesta

66 kadk Isosaaressa

Syyskuussa oli kulunut 40 vuotta siitä kun 66. kadettikurssi aloitti opintonsa 10.9.1979 ”luonnonkauniilla Santahaminan saarella, jossa on mahdollisuus myös aamu-uintiin” kuten sanonta kuului.

Vuosipäivän kunniaksi runsas kolmannes silloisista kadeteista, 34 kaaderia suuntasi 6.9.2019 Santahaminan lähistöllä sijaitsevaan toiseen luonnonkauniiseen saareen, Isosaareen.

Samoin kuten useimmat kurssilaiset, on myös Isosaari nyttemmin pääosin siirtynyt ”siviiliin”, joskin alueella on vielä muutama aidattu sotilasalue. Vastaavasti myös kurssiltamme on vielä muutama uuttera kaaderi, jotka jatkavat palvelusta varmistamassa, että 66. kadettikurssin jalanjälki edelleenkin näkyy puolustusvoimien johdossa, jopa vuoteen 2024.

Päivän aikana ehdimme pitää kurssikokouksen ja siinä yhteydessä kuulla niin edellisen kuin nykyisen puolustusvoimain komentajan kuulumiset puolustusvoimien nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Suurin osa ohjelmasta meni kuitenkin tutustumiseen Isosaareen ja sen historiaan linnakkeella asuneiden ja palvelleiden kurssikavereiden opastamana. Innokkaimmat golffarit tutustuivat siinä ohessa saaren golfrataan. Tapaaminen päätettiin ennen paluuta kaupunkiin saunaan ja päivälliseen ja syventävään käsittelyyn.

Seuraava tapaaminen päätettiin järjestää puolisoiden kanssa elo-syyskuun vaihteessa 2022 Santahaminassa, jolloin kurssin päättymisestä on kulunut 40 vuotta.

Kadetti 6605

Kurssin 40-vuotistapaaminen 6.9.2019

66. Kadettikurssin alkamisesta tulee kuluvan vuoden syksyllä kulunut 40 vuotta. Kokoonnumme kurssitapaamiseen 6.9.2019 Helsingin Isosaareen.

Tarkemman ohjelman ja ilmoittautumisohjeet saa tilaamalla sähköpostitse osoitteesta 66kadk(at)gmail.com. Lisäksi tapahtumasta löytyy tietoa kurssin FB-sivuilta - 66.KADK (linkki)

Tervetuloa! 

Hyvää kesää,
Olli-Matti Salminen
Sihteeri/66. Kadettikurssi 

Kurssin 35-vuotistapaaminen

Kadk 66 35 vuotta Kylkirauta

Presidentti ja ylipäällikkö Mauno Koiviston ensimmäinen nimittämä, numeroltaan 66. kadettikurssi vietti 35-vuotistapaamistaan Tampereella 25.-26. elokuuta 2017. Tilanne kurssitapaamiselle oli sikäli otollinen, että palveluksessa on enää (tai vielä, ainakin nuorempien näkökulmasta) neljä kurssilaista, kaikki puolustusvoimien johtoon kuuluvia. Näin ollen jo reservissä olevat kaaderit saivat mahdollisuuden päivittää tietämystään puolustusvoimien tilasta ja vallitsevasta turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Kylmän sodan veteraaneina saatoimme todeta monen asian palanneen entiselleen. Toisin kuin vielä muutama vuosi sitten, toimitaan nyt ensisijaisesti valmiuden ehdoilla. Toisaalta myös erot entiseen ovat huomattavat. Huollosta ollaan siirrytty logistiikkaan, jossa strategiset partnerit ovat oleellinen osa niin rauhan kuin kriisiajan toimintoja. Toiminnoissa panostetaan kansainväliseen yhteensopivuuteen ja valmistaudutaan kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen, toisin kuin kylmän sodan aikana, jolloin kaikin tavoin pyrittiin ehkäisemään tilannetta, jossa etenkin idästä olisi tarjottu kansainvälistä "apua".

Tulevista kurssitapaamisista päätimme vielä kerran pyrkiä hyödyntämään mahdollisuutta saada palveluksessa olevilta tilannekatsaus. Alustavasti tapaamme kahden vuoden päästä vain kaaderien kesken Helsingin pääpiirteisellä alueella. Puolisot pääsevät vastaavasti mukaan seuraavan kerran viiden vuoden päästä 40-vuotistapaamisen merkeissä.

Kadetti 6605

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa