Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Konstan Möljä 15.3.2018

Maaliskuun rokkalounaalle kokoontuneet John Björkell, Martti Keskitalo, Allan Koskinen, Antero Karvinen ja Esko Nieminen saivat vieraaksi tammikuussa edesmenneen Arvi Hiltusen pojan, Maarianhaminassa lennonjohtajana toimivan Petrin, joka – oltuaan työesteiden vuoksi poissa helmikuun tapaamisesta – tuli lupauksensa mukaisesti kertomaan oman näkökulmansa ja tutustumaan isänsä kadettikavereihin.

Tapahtumia pursunneen vuodenvaihteen ja alkukuukausien mentyä oli aika rauhoittua. Koska kurssin olemus oli jo muistotilaisuuden puheissa tullut monelta osin ilmi, keskustelu kääntyi pian muisteluihin Petrin omasta urasta ja harrastuksista, joista jäi mieleen juttuja yhteisistä autoilu- ja veneilymatkoista. Niistä löytyi myös kosketuspintaa kurssiveljien samansuuntaisiin kokemuksiin ja keskinäinen jutustelu vei ajan niin yllättäen, että Nenän lupaama muistelus uran varren varhaisesta tapahtumasta piti lykätä seuraavaan kertaan.

Jotta tämä raportti ei silti jäisi ilman varhaisempia muistoja, liitän loppuun Anneli Keskitalon television näytöltä kaappaaman Nenän tulkitsema tapahtuman kadettivuosilta Nenän tulkitsemana:

Kuva 07042018 Konsta

Huhtikuun rokka syödään 12..4. klo 16 Konstan Möljässä. Nenä kertoo särpimeksi toisen kahdesta varhaisvuosien jutusta, joita ei hänen muistaakseen ole vielä tullut kerrotuksi. Saatte itse valita sen rokkatorven imettyä saaliinsa.

Kaikki mukaan kevään valon lisääntyessä!

Nenä

Konstan Möljä 15.2.2018

Edellisen lounaamme (Konstan Möljä 18.1.) raportissa tuli jo mainituksi kurssiveljemme Arvi Hiltusen yllättävä poismeno rokkapäivän varhaistunteina, josta emme vielä saaneet tietoa lounaalle. Ehdotimme sen saavuttua, että Arveeta muisteltaisiin tässä kokouksessa – jonka ajankohta osui hautajaisten aatoksi – uran varren tarinoin kevyemmissä merkeissä kuin seuraavana päivänä. Arveen lapset Petri ja Leena pitivät ajatuksesta.

Lounaalle saapuivat John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Irmeli ja Allan Koskinen, Esko Nieminen ja Arvin tytär Leena Kankaanranta.

Jutustelu sai alun Martin muistellessa, kuinka oli sattunut evakkopoika Arveen kanssa samaan kouluun Kestilässä, mutta pari vuotta nuorempana eri luokille, tullen tietoiseksi toisistaan vasta tavatessaan kadettikurssilla.

Lue lisää...

Konstan Möljä 18.1.2018

Menetysten vuodenvaihde

Jouluaaton aattona saapui Eine Purasen viesti: Elja oli menehtynyt joulukukkien ostomatkalla Hyvinkäällä. Kauko Laakso ei siis ollutkaan vuoden viimeinen tuonilmaisiin matkaaja. 

Tammikuun lounaalle 18.1. odottelimme mukaan Arvi Hiltusta, jonka hänen poikansa Petri oli luvannut tuoda, mutta ei ilmestynyt. Syy selvisi saman päivän iltana saapuneesta Petrin viestistä, josta kopioin tähän seuraavan otteen:

"Valitettavasti kuitenkin kävi niin että Möljäsuunnitelmista huolimatta suurempi iltahuuto tavoitti Faijan tänään aamulla täsmällisesti klo 0700SA. Näinhän se meillä oli, kesälomareissuun tai mökillekin lähdettiin aina määräaikaan... vaikka joskus taidettiin tottavie kyllä kiirehtiä, jotta päästiin odottamaan :) Aina ei tosin mukaan lähtijät tíenneet mikä suunniteltu tarkka lähtökynnyksen ylitysaika oli mutta mitäs pienistä."

Lue lisää...

Joululounas 4.12.2017

Ensimmäiseksi muistuu kurssin edelleen jatkuva hyvä, omaehtoinen kurinalaisuus, kun se kokoontui rouvineen Helsingin Suomalaisen Klubin Pohjola-saliin: kaikki olivat paikalla ennen annettua määräaikaa. Lukumäärä, 21, oli ennalta ilmoitetun mukainen ja sairastumisten ja unohduksesta johtuneiden jälki-ilmoittautumisten aiheuttamat viime hetkien muutokset oli ehditty saattaa klubiemännän tietoon. Niihin kuului myös kadettivääpeli Antero Karvisen poissaolo perhepiirin tapahtuman vuoksi, josta johtuen tämän kirjoittaja oli määrätty tilaisuuden isännäksi.

Vilkas jutustelu oli alkanut jo eteisessä ja juhlapöytään istuttua ja tervetuliaissanoja varten piti kilistää kunnolla, jotta porukka saatiin vaimennetuksi.
Noustiin viettämään hiljainen hetki vuoden aikana edesmenneiden Veijo Rutasen ja Ari-Ilmari Iisakkalan muistoksi. Sen jälkeen keskityttiin perinteiden isän, Veikko Starkin puheen kuunteluun.

Joululounas 2018 1

Lue lisää...

Tervehdyksiä ja ilmoituksia

Tulevia tapahtumia:

Konstan Möljä
- 15.3. klo 16.00
- 12.4. klo 16.00
- 17.5. klo 16.00

Kurssin 60-vuotisjuhla 6.6. klo 13.00 Santahaminassa.

42. kurssin yhteystietoja

Esko "Nenä" Nieminen
niemisenesko(at)gmail.com
040-5615459
(vastaa myös verkkosivujen päivityksestä) 

Antero Karvinen
karvinen.antero(at)gmail.com
050-5936586

Kylkiraudan verkkolehteen pääsee tästä linkistä. 

Jäsensivut

Kadettikunnan jäsen! Rekisteröidy käyttäjäksi ensimäisella kerralla alla olevasta Rekisteröidy-linkistä.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa