Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Konstan Möljä 19.9.2019

Syksyn ensimmäinen lounas näytti, että kurssiveljien kuntoa olivat kesäkuukaudet kohentaneet. Niinpä John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Allan Koskinen ja Esko Nieminen virittivät keskustelut, joihin ei mahtunut ainuttakaan sairauskertomusta, jotka yleensä ovat pyrkineet tunkeutumaan juttujen lomaan.

Priimuksen lähtö

Kadettivääpeli oli yhdessä hämeenlinnalaisten kurssiveljien Veikko Starkin ja Pertti Paloksen kanssa läsnä priimuksemme Jaakko Aatolaisen hautajaisissa ja muistotilaisuudessa ja kertoi hartaasta juhlasta.

Hautajaisten luonne kuvasti vakuuttavasti Jaakon isänmaahan ja synnyinseutuun iäksi sitoutunutta kiintymystä: Siunaustilaisuus alkoi Finlandia hymnillä ja päättyi kadettivääpeli Antero Karvisen muistopuheen jälkeen Karjalaisten lauluun. Saattoa haudalle johti ryhdikkäästi Niina-tyttären 12-vuotias poika kantaen kunniamerkkitaulua ja saattojoukon sotilaallisen edustuksen ydin oli Jaakon uran alkuvaiheen, Panssariprikaatin palvelusveljien edustus.

Muisteloita ja mietteitä

Lounasjuttujen aluksi muisteltiin muutamaa kurssia vanhemman, persoonallisen Kalevi ”Kaaleppi” Pitkäsen poismenoa. Hänestä on Kadettikoulun perinnemuistiin jäänyt monia tapauksia.

Kuopuksemme Mikko Virrankoski tiedotti kirjeessä hautajaisista ja Nenä liitti rajamiesmajurina uransa päättäneen ”Kaalepin” historiaan omakohtaisen tiedon isästään ja samassa talossa asuneen ”Kaalepin” lapsuudesta Sortavalassa, jota Kaaleppi oli kuvannut sanoilla ”isäsi oli minulle enemmän kuin oma isä”.

Jutunjuuria näyttää jatkuvasti löytyvän veljien mietintämyssyjen kätköistä. Ajateltiin silti olevan hyödyllistä hieman keskittää ja syventää ajatusten ja aivojen askaroimista määrittämällä seuraavana vuorossa olevalle lounaskeskustelulle aihe ja antamalla se ehdotuksena edellisen tilaisuuden raportissa, siinä toivossa, että itse kukin miettisi aihetta omista lähtökohdistaan ja käsityksistään. Näin keskustelu saataisiin liikkeelle varmaankin monipuolisesti.

Tämä mielessä lähtee siis nyt seuraava aihe itse kunkin arvioitavaksi: Toimeenpanokyky.

En aio tässä pohjata aihetta pidemmälle, vaikka omassa pääkopassa tuntuu olevan asiasta jo valmis alustus. Uskon, että meillä kaikilla on oman uran mittaisia kokemuksia ja mietteitä riittämiin puitavaksi kyseisistä aihepiiristä vuosien kypsyttämänä. Olettakoon asia jokaisen pohdittavaksi.

Tyrkkään tähän eräänlaiseksi pohjaksi pari kevyehkön näköistä, mutta sisällökästä mietettä kasvuympäristöni Savon synnyttämänä:

1. Rojekti on alottamista vaellev valmis.
2. Järkee oes, kun saes juoksemaa.

Toivon saavani palautetta omaan sähköpostiini niiltäkin kurssin jäseniltä, avecit mukaan lukien, jotka eivät ehdi nyt torstain rokkapatojen ääreen. Käsittelemme aivoituksenne kokouksessa.

Loppuvuoden tapahtumat

Joululounaalle Suomalaiseen Klubiin ovat jo ilmoittautuneet seuraavat: Keskitalot, Voutilaiset, Björkellit, Aku Karvinen, Niemiset, Starkit, Helena Kaarnola ja Eine Puranen, eli yhteensä 13. Ilmoittautumisen takaraja on marraskuun loppu.

Mutta sitä ennen tapaamme siis vielä kahdesti, seuraavaksi Konstan Möljässä torstaina, 17.10. klo 16.00.

Nenä

Konstan Möljä 16.5.2019

Ounasteltiin jo toukokuun käännellessä ensimmäisiä kylkiään, että kesä saattaisi viedä mennessään Möljän väen valollaan ja niin se tekikin. Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen sentään olivat sen verran luottavaisia siihen, että aurinko ehtii suven mittaan enempäänkin ja ilmestyivät rokalle ja pannukakulle.

Nyt, viimeisen hellepäivän illassa kirjoitellessa, voimme kai kaikki myöntää, että niin se tekikin. Ilmaston tarkkailijat – me siinä seassa – taidamme kyllä vähitellen tuumia, että vähempikin lämpö saattaisi riittää. Itselle ainakin on välillä tullut mieleen, että kun on saanut lahjaksi 47 numeron jalanjäljen, on hyvä välillä vilkaista, ettei tule tepasteltua hiilloksessa nuotiota sammuttaessa. Voisi jäädä ruma jälki.

Lue lisää...

Konstan Möljä 18.4.2019

Kevään ensimmäinen nätti viikonloppu oireili jo torstaina tuloaan, mutta toi sentään neljä veljeä, Antero Karvisen, Allan Koskisen, Martti Keskitalon ja Esko Niemisen todistamaan, kuinka ravintolamme uusi johto suoriutuu vaativasta rokka-punssi-pannukakku yhdistelmän valmistuksesta ja tarjonnasta. Karjalaistaustainen emäntämme Sanna Maria Kettunen otti meidät vastaan jo ovella ja ateria tarjoutui entisessä möljähengessä kuin vanhalta tekijältä.

Lue lisää...

Konstan Möljä 14.3.2019

Maaliskuun rokkalounaalle ilmestyi kuusi kurssiveljeä: John Björkell, Erkki Hietamäki, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Allan Koskinen ja Esko Nieminen. Tilaisuus oli erään aikakauden päättö - isäntäpariskuntamme Teresa Kaarela ja Harri Sutinen kertoivat myyneensä yrityksensä Sanna Maria Kettuselle.

Pariskunta ilmestyi pyynnöstämme lounaan päätteeksi kiiteltäväksi, mutta aloittikin Teresan suulla itse kiittelyn hyvästä ajasta ravintolassa – joka jo muutama vuosi sitten oli luokiteltu erityisesti Aasian suunnan turistikävijöiden mielestä Helsingin neljän huippupaikan joukkoon. Hyvästeltiin ja toivotettiin rentoja eläkepäiviä.

Lue lisää...

Konstan Möljä 14.2.2019

Vuoden ensimmäinen lounas syötiin kuukauden viiveellä ravintoloitsijan päätettyä vetää henkeä etaläisemmissä maisemissa rankan joulun jälkeen. Oma kurssikin näytti vielä heräilevän talviunesta, koska lounaalle ilmestyivät vain John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen. Rokka, punssi ja letut valmistivat kuitenkin nopeasti pohjan hedelmälliselle keskustelulle, josta ei puuttunut särmiäkään.

Kadettivääpeli Aku Karvinen aloitti selvittämällä kurssin taloudellista tilannetta. Kirstun pohjalla kilisi edelleen sen verran luotettavasti, että todennäköisistä lähimenoista selvittäneen edelleen tarvitsematta kouria kukkaroita. Kurssin tili oli siirretty Aktiaan, koska se on kassanhaltijan helpoin asiointipaikka. Toinen tilin käyttöoikeus on Martti Keskitalolla.

Lue lisää...

42. kurssin yhteystietoja

Esko "Nenä" Nieminen
niemisenesko(at)gmail.com
040-5615459
(vastaa myös verkkosivujen päivityksestä) 

Antero Karvinen
karvinen.antero(at)gmail.com
050-5936586

Kylkiraudan verkkolehteen pääsee tästä linkistä. 

Tervehdyksiä ja ilmoituksia

Tulevia tapahtumia:

Konstan Möljän lounas

- Konstan Möljä, lounas 17.10. klo 16.00
- Konstan Möljä, lounas 14,11. klo 16.00
- Suomalainen Klubi, joululounas 10.12. klo 12.00, Pohjola- kabinetti.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa