Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Konstan Möljä 18.1.2018

Menetysten vuodenvaihde

Jouluaaton aattona saapui Eine Purasen viesti: Elja oli menehtynyt joulukukkien ostomatkalla Hyvinkäällä. Kauko Laakso ei siis ollutkaan vuoden viimeinen tuonilmaisiin matkaaja. 

Tammikuun lounaalle 18.1. odottelimme mukaan Arvi Hiltusta, jonka hänen poikansa Petri oli luvannut tuoda, mutta ei ilmestynyt. Syy selvisi saman päivän iltana saapuneesta Petrin viestistä, josta kopioin tähän seuraavan otteen:

"Valitettavasti kuitenkin kävi niin että Möljäsuunnitelmista huolimatta suurempi iltahuuto tavoitti Faijan tänään aamulla täsmällisesti klo 0700SA. Näinhän se meillä oli, kesälomareissuun tai mökillekin lähdettiin aina määräaikaan... vaikka joskus taidettiin tottavie kyllä kiirehtiä, jotta päästiin odottamaan :) Aina ei tosin mukaan lähtijät tíenneet mikä suunniteltu tarkka lähtökynnyksen ylitysaika oli mutta
mitäs pienistä."

Tätä kirjoitettaessa kurssiveljille on jo mennyt kutsu Arveen siunaustilaisuuteen.

Elja Purasta muisteltiin Möljässä ja Hyvinkäällä

Kurssiveljille tuli yllätyksenä Elja Purasen äkillinen poismeno. Eljahan oli osallistunut Konstan Möljän lounaille kaikkein säännöllisimmin, hyväkuntoisena ja useimmiten kauimpaa saapuvana. Hän ehti kertoa muistelunsa juttusarjaamme aikaisemmin syksyllä. (Konstan Möljä 16.3.2017).
Nyt nousivat esiin hänen kirjalliset ansionsa ja uran jälkeinen toiminta niin sotilaspoikien kuin oman aselajin historioitsijana.

Siunaustilaisuuteen 27.tammikuuta kurssilta osallistuivat Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen, laskien kurssin kukat arkulle.

Muistojuhla seurakunnan tiloissa oli tyylikkäästi järjestetty. Eljan uraa käsitteli eversti Kyösti Tomperi. Kurssin puolesta Esko Nieminen – jonka perheessä Elja asui poikamieskämppää odotellessaan Haminassa – otti esiin yhteisen ajan RUK:n kouluttajina ja autoinnostuksen: oma peli alla mies viiletti joka viikonloppu perheensä tykö ja puheissa pyöri toive saada joskus Maserati. Pioneeritaidot taisivat sittemmin suuntautua talonrakennukseen ja aktiiviuran päätyttyä kirves ja saha vaihtuivat sujuvasti kynään ja sen kehittyneempiin versioihin tietokoneessa. Aselajiveljet kantoivat arkun hautaan.

Seuraava rokkalounas nautitaan Konstassa 15.2. klo 16.00. Vieraiksi on kutsuttu Arveen lapset Leena Kankaanranta ja Petri

Joululounas 4.12.2017

Ensimmäiseksi muistuu kurssin edelleen jatkuva hyvä, omaehtoinen kurinalaisuus, kun se kokoontui rouvineen Helsingin Suomalaisen Klubin Pohjola-saliin: kaikki olivat paikalla ennen annettua määräaikaa. Lukumäärä, 21, oli ennalta ilmoitetun mukainen ja sairastumisten ja unohduksesta johtuneiden jälki-ilmoittautumisten aiheuttamat viime hetkien muutokset oli ehditty saattaa klubiemännän tietoon. Niihin kuului myös kadettivääpeli Antero Karvisen poissaolo perhepiirin tapahtuman vuoksi, josta johtuen tämän kirjoittaja oli määrätty tilaisuuden isännäksi.

Vilkas jutustelu oli alkanut jo eteisessä ja juhlapöytään istuttua ja tervetuliaissanoja varten piti kilistää kunnolla, jotta porukka saatiin vaimennetuksi.
Noustiin viettämään hiljainen hetki vuoden aikana edesmenneiden Veijo Rutasen ja Ari-Ilmari Iisakkalan muistoksi. Sen jälkeen keskityttiin perinteiden isän, Veikko Starkin puheen kuunteluun.

Joululounas 2018 1

Lue lisää...

Konstan Möljä 16.11.2017

Jääkärimajurien pojat saateltiin viimeiselle matkalle

Ari Iisakkalan lähtö merkitsi sitä, että molemmat kurssiveljet, joiden isät olivat jääkärimajureita, ovat poissa. Edellisessä raportissa kerrottiin Veijo Rutasen siunauksesta. Helsingin Sanomat julkaisi muistosivullaan Veijosta muistokirjoituksen. Se julkaistiin myös Vasabladetissa 29.10. ruotsinkielisenä. Teksti on oheisena:

"Ye-everstiluutnantti Veijo Kalevi Rutanen - Jääkäriupseerin pojasta tuli viennin edistäjä

Kadettikurssin jokavuotisesta Ramsinniemen kesäjuhlasta kului vajaat kolme viikkoa, kun tuli tieto Veijo Rutasen yllättävästä poismenosta 7.elokuuta 2017. Hän oli syntynyt Helsingissä 18.12.1935 ja pääsi ylioppilaaksi Helsingin reaalilyseosta alle 18-vuotiaana.

Lue lisää...

Konstan Möljä 12.10.2017

Flunssa ja remonttihommat tuntuivat kutittelevan muutamien veljien ovella. Toivottavasti rokotukset ehtivät sen sulkemaan ennen epidemian alkua ja osanotto nousee tämän kerran kuudesta osanottajasta, joiden joukkoon ilahduttavasti ilmestyi jo toinen puoliso.

Läsnä olivat John Björkell, Erkki Hietamäki, Anneli ja Martti Keskitalo, Esko Nieminen ja Elja Puranen. Lappeenrannan lähettiläämme Eki oli kertomusvuorossa ja olikin virittänyt ”pohojalaasjousensa” osumakuntoon.

”Me emmä oo täyrellisiä”

Ekiä kuunnellessa oli koko ajan tunne, että otsikon väite eteläpohjalaisista ja erityisesti Hietamäkien ylihärmäläisistä sukujuurista ei pidä paikkaansa. Meidän ulkopuolisten mielessä sen puolen asukkaiden ei useinkaan kuule suoltavan otsikon väitettä tukevaa tekstiä.

Lue lisää...

Tervehdyksiä ja ilmoituksia

Tulevia tapahtumia:

- Päivitys tulossa. 

42. kurssin yhteystietoja

Esko "Nenä" Nieminen
niemisenesko(at)gmail.com
040-5615459
(vastaa myös verkkosivujen päivityksestä) 

Antero Karvinen
karvinen.antero(at)gmail.com
050-5936586

Kylkiraudan verkkolehteen pääsee tästä linkistä. 

Jäsensivut

Kadettikunnan jäsen! Rekisteröidy käyttäjäksi ensimäisella kerralla alla olevasta Rekisteröidy-linkistä.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa