Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Konstan Möljä 18.4.2019

Kevään ensimmäinen nätti viikonloppu oireili jo torstaina tuloaan, mutta toi sentään neljä veljeä, Antero Karvisen, Allan Koskisen, Martti Keskitalon ja Esko Niemisen todistamaan, kuinka ravintolamme uusi johto suoriutuu vaativasta rokka-punssi-pannukakku yhdistelmän valmistuksesta ja tarjonnasta. Karjalaistaustainen emäntämme Sanna Maria Kettunen otti meidät vastaan jo ovella ja ateria tarjoutui entisessä möljähengessä kuin vanhalta tekijältä.

Keskustelua pyöriteltiin enimmäkseen Kadettikunnalle tekemämme aloitteen ympärillä. Päämäärä, kadettiupseerien vapaaehtoistyön tuloksien koontaminen yhteiseen tietokantaan jaettiin jo maaliskuun kokouksen tienoilla, liitteenä omalta kurssilta siihen mennessä saadut tiedot, joita oli tullut 18 veljeltä, tietojen täyttäessä siinä vaiheessa nelisen A4 liuskaa. Tarkoituksena on kevään viimeisessä lounastilaisuudessa jatkaa koontamista lisätiedoin, joita toivottavasti kertyy edelleen. Ensimmäisen listan ilmestyttyä tuli jo Eine Puraselta täydennys Eljan kirjalliseen tuotantoon.

Maaliskuun raportissa mainittu Kadettikunnan hallituksen kokous on pidetty 8.5. ja pääsihteeri Tammikivi lähetti tietoja aloitteemme etenemisestä kevään viimeisessä kokouksessa kerrottavaksi. Kylkirauta 1/19, s. 57-60 julkaisi Pertti Salmisen juhlapuheen kadettikoulutuksen 100.vuotisjuhlassa Säätytalossa. Se näyttäisi sopivan myös esipuheeksi tekemäämme aloitteeseen. Toivon, että veljet avec – yksin jääneet ml. – penkaisisivat muistiaan vuosikymmenien varrelta ja lähettäisivät tietoja, sillä luulen, että esitettyjen kriteereiden mukaisia näyttöjä ja tekijöitä on edelleen piilossa tähän mennessä esiin nousseiden 18 lisäksi.

Pääsihteeri Tammikivi kehotti kannustamaan kadettiveljiä avec osallistumaan Kaaderipäivään Santahaminassa maanantaina 10.6.2019. Kutsu löytyy Kylkiraudasta nro 1/2019 ja Kadettikunnan verkkosivun tiedotteista.

Kevään sotaharjoitukset jatkuvat joukko-osastoissa eri puolilla maata. Yksi niistä osuu kummikurssimme kapteeni Hanne Kiiskisen kohdalle kevään viimeiseen rokkapäiväämme, joten sovittu tapaaminen siirtyy kesän jälkeen. Silloin voimme samalla onnitella Hannea SKK:uun hyväksymisen johdosta.

Kevään viimeinen lounastilaisuus on Konstan Möljässä torstaina 16.5. klo 16. Silloin päivitämme syksyn kalenterin.

Nähdään, t. Nenä

Konstan Möljä 14.3.2019

Maaliskuun rokkalounaalle ilmestyi kuusi kurssiveljeä: John Björkell, Erkki Hietamäki, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Allan Koskinen ja Esko Nieminen. Tilaisuus oli erään aikakauden päättö - isäntäpariskuntamme Teresa Kaarela ja Harri Sutinen kertoivat myyneensä yrityksensä Sanna Maria Kettuselle.

Pariskunta ilmestyi pyynnöstämme lounaan päätteeksi kiiteltäväksi, mutta aloittikin Teresan suulla itse kiittelyn hyvästä ajasta ravintolassa – joka jo muutama vuosi sitten oli luokiteltu erityisesti Aasian suunnan turistikävijöiden mielestä Helsingin neljän huippupaikan joukkoon. Hyvästeltiin ja toivotettiin rentoja eläkepäiviä.

Lue lisää...

Konstan Möljä 14.2.2019

Vuoden ensimmäinen lounas syötiin kuukauden viiveellä ravintoloitsijan päätettyä vetää henkeä etaläisemmissä maisemissa rankan joulun jälkeen. Oma kurssikin näytti vielä heräilevän talviunesta, koska lounaalle ilmestyivät vain John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen. Rokka, punssi ja letut valmistivat kuitenkin nopeasti pohjan hedelmälliselle keskustelulle, josta ei puuttunut särmiäkään.

Kadettivääpeli Aku Karvinen aloitti selvittämällä kurssin taloudellista tilannetta. Kirstun pohjalla kilisi edelleen sen verran luotettavasti, että todennäköisistä lähimenoista selvittäneen edelleen tarvitsematta kouria kukkaroita. Kurssin tili oli siirretty Aktiaan, koska se on kassanhaltijan helpoin asiointipaikka. Toinen tilin käyttöoikeus on Martti Keskitalolla.

Lue lisää...

Joululounas 4.12.2018

Tämän raportin teksti on – kursiivilla lisättyä osaa lukuunottamatta – Martti Keskitalon kirjoittama ja Anneli Keskitalon valokuvin varustettu.

Kadettiveljet kokoontuivat jo totutusti vaimojen ja leskirouvien kera Suomalaiselle Klubille tapaamaan toisiaan ja syömään jouluisia ruokia. Kaikkiaan meitä oli 18 henkeä, ilmoittautumisjärjestyksessä Barbara, Antero, Anneli ja Martti, Marjatta ja Kalevi, Riitta ja Pertti, Marjatta ja Veikko, Irmeli ja Allan, Rose-Marie ja John, Eine, Helena sekä Stina ja Ilppo.

Lue lisää...

42. kurssin yhteystietoja

Esko "Nenä" Nieminen
niemisenesko(at)gmail.com
040-5615459
(vastaa myös verkkosivujen päivityksestä) 

Antero Karvinen
karvinen.antero(at)gmail.com
050-5936586

Kylkiraudan verkkolehteen pääsee tästä linkistä. 

Tervehdyksiä ja ilmoituksia

Tulevia tapahtumia:

Konstan Möljän lounas

- 16.5. klo 16.00

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa