Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Konstan Möljä 16.5.2019

Ounasteltiin jo toukokuun käännellessä ensimmäisiä kylkiään, että kesä saattaisi viedä mennessään Möljän väen valollaan ja niin se tekikin. Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen sentään olivat sen verran luottavaisia siihen, että aurinko ehtii suven mittaan enempäänkin ja ilmestyivät rokalle ja pannukakulle.

Nyt, viimeisen hellepäivän illassa kirjoitellessa, voimme kai kaikki myöntää, että niin se tekikin. Ilmaston tarkkailijat – me siinä seassa – taidamme kyllä vähitellen tuumia, että vähempikin lämpö saattaisi riittää. Itselle ainakin on välillä tullut mieleen, että kun on saanut lahjaksi 47 numeron jalanjäljen, on hyvä välillä vilkaista, ettei tule tepasteltua hiilloksessa nuotiota sammuttaessa. Voisi jäädä ruma jälki.

Asioita riitti kolmeenkin mieheen, kiitos kevään valmistelujen. Kadettikunta ehti antamaan vastauksen aloittteeseemme kurssien profiilin kirkastamiseksi meidän rauhan ajan kadettien aikaansaannoksista. Vastausta, joka ehdittiin ennen Kadettikunnan kesälomataukoa käsitellä kahdessa hallituksen kokouksessa, on hyvä ruotia, kun nyt aloitamme syyskauden rokkalounaalla alkavan viikon torstaina.

Alustavasti jo ehdin kertoa vastauksen sisällöstä työtoimikunta Björkell-Hietamäki-Karvinen-Keskitalolle ja ensi torstaina tuon sen kirjallisen muodon – kurssin vastaus mukaanluettuna – rokkapöytään. Tässä paljastettakoon, että asiamme on alustavasti aiottu tarjota tutkimusaiheeksi eri tasojen kursseilla, koska Kadettikunnalla ei ole siihen tarvittavia taloudellisia resursseja.

Tulkaapa siis syyskauden ensimmäiselle lounaalle torstaina, 19.9.klo 16.00, niin saatte tietää. Uskon, että keskustelu tulee perinteisesti myös käsittelemään kesän kuluessa tapahtuneet henkilökohtaiset kohennukset henkilökohtaisessa kunnossa.

Siunatuksi lopuksi totean kadettivääpelimme ahkeroineen tulevien tapahtumien järjestelyssä ja saaneen aikataulut kuntoon koko loppuvuoden osalta, Kalenterit siis kuntoon seuraavilta riveiltä:

- Konstan Möljä, lounas 19. 9. klo 16.00 (syyskauden avaus).
- Konstan Möljä, lounas 17.10. klo 16.00
- Konstan Möljä, lounas 14,11. klo 16.00
- Suomalainen Klubi, joululounas 10.12. klo 12.00, Pohjola- kabinetti.

Joululounaalle voi aloittaa ilmoittautumisen heti. Takaraja ilmoitetaan myöhemmin, mutta lista on jo pöydällä odotusasennossa.

Tarvetuloa kesän mentyä aloittamaan uusin innoin!

Nenä

Konstan Möljä 18.4.2019

Kevään ensimmäinen nätti viikonloppu oireili jo torstaina tuloaan, mutta toi sentään neljä veljeä, Antero Karvisen, Allan Koskisen, Martti Keskitalon ja Esko Niemisen todistamaan, kuinka ravintolamme uusi johto suoriutuu vaativasta rokka-punssi-pannukakku yhdistelmän valmistuksesta ja tarjonnasta. Karjalaistaustainen emäntämme Sanna Maria Kettunen otti meidät vastaan jo ovella ja ateria tarjoutui entisessä möljähengessä kuin vanhalta tekijältä.

Lue lisää...

Konstan Möljä 14.3.2019

Maaliskuun rokkalounaalle ilmestyi kuusi kurssiveljeä: John Björkell, Erkki Hietamäki, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Allan Koskinen ja Esko Nieminen. Tilaisuus oli erään aikakauden päättö - isäntäpariskuntamme Teresa Kaarela ja Harri Sutinen kertoivat myyneensä yrityksensä Sanna Maria Kettuselle.

Pariskunta ilmestyi pyynnöstämme lounaan päätteeksi kiiteltäväksi, mutta aloittikin Teresan suulla itse kiittelyn hyvästä ajasta ravintolassa – joka jo muutama vuosi sitten oli luokiteltu erityisesti Aasian suunnan turistikävijöiden mielestä Helsingin neljän huippupaikan joukkoon. Hyvästeltiin ja toivotettiin rentoja eläkepäiviä.

Lue lisää...

Konstan Möljä 14.2.2019

Vuoden ensimmäinen lounas syötiin kuukauden viiveellä ravintoloitsijan päätettyä vetää henkeä etaläisemmissä maisemissa rankan joulun jälkeen. Oma kurssikin näytti vielä heräilevän talviunesta, koska lounaalle ilmestyivät vain John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen. Rokka, punssi ja letut valmistivat kuitenkin nopeasti pohjan hedelmälliselle keskustelulle, josta ei puuttunut särmiäkään.

Kadettivääpeli Aku Karvinen aloitti selvittämällä kurssin taloudellista tilannetta. Kirstun pohjalla kilisi edelleen sen verran luotettavasti, että todennäköisistä lähimenoista selvittäneen edelleen tarvitsematta kouria kukkaroita. Kurssin tili oli siirretty Aktiaan, koska se on kassanhaltijan helpoin asiointipaikka. Toinen tilin käyttöoikeus on Martti Keskitalolla.

Lue lisää...

42. kurssin yhteystietoja

Esko "Nenä" Nieminen
niemisenesko(at)gmail.com
040-5615459
(vastaa myös verkkosivujen päivityksestä) 

Antero Karvinen
karvinen.antero(at)gmail.com
050-5936586

Kylkiraudan verkkolehteen pääsee tästä linkistä. 

Tervehdyksiä ja ilmoituksia

Tulevia tapahtumia:

Konstan Möljän lounas

- Konstan Möljä, lounas 19.9. klo 16.00 (syyskauden avaus).
- Konstan Möljä, lounas 17.10. klo 16.00
- Konstan Möljä, lounas 14,11. klo 16.00
- Suomalainen Klubi, joululounas 10.12. klo 12.00, Pohjola- kabinetti.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa