Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Joululounas 10.12.2019

Joululounas 2019

Vuoden viimeinen tapaaminen Suomalaisessa Klubissa jätti läheisen tunnelman ohella runsaasti miettimisen aiheita. Lähes puolet ilmoittautuneista jäi saapumatta hyvin perusteltujen syiden vuoksi. Suurin osa niistä liittyi äkkiä esiin tulleisiin sairastumisiin tai väsymykseen. Moni saattoi myös ounastella jokavuotisen influenssa-aallon saapumista. Rokotteita oli jo otettu.

Syksyn tapahtumista puhuttelevin oli Jorma Kalevi Usvan poismeno. Sen voidaan iästä huolimatta sanoa tulleen yllätyksenä, olihan kurssiveli tullut varsinkin viimeisten vuosien kuluessa tutuksi säännöllisistä retkeily- ja kalastusharrastuksistaan, jotka olivat kaikkien tiedossa ja pitäneet miehen hyvässä vireydessä, josta todisteeksi jäi ilmoittautuminen joululounaalle ensimmäisten joukossa.

Kurssi kunnioitti Kalevia kadettivääpelin muistopuheella ja hetken hiljaisuudella, jonka jälkeen kuultiin useita muistumia. Siunaus tapahtui Vantaan Pyhän Laurin kirkossa, jossa kurssia edusti Esko Nieminen. Jyrki Usva, Kalevin poika, on tekemässä tilausuudesta kuvakoostetta. Linkki sen sivuille kerrotaan kurssille koosteen valmistuttua. Muistokirjoitus ilmestynee Sotilasaikakauslehden helmikuun numerossa.

Kurssistamme on nyt elossa 23 kadettia alkuperäisestä 69:stä – joihin olen lukenut mukaan myös muutama viikko ennen todistusten saamista lento-onnettomuudessa menehtyneen Esko Nurmisen, koska hän oli käytännössä jo kurssin suorittanut ja In Memoriam julkaistiin kurssijulkaisu Kalvan sivuilla.

Joululounaalla ilahdutti erityisesti rouvien Eine Puranen ja Barbara Rutanen läsnäolo, joka todisti halukkuudesta jatkaa vuosikymmenien mittaista yhteydenpitoa sekä Lappeenrannasta saapuneen ”etäispäätteen” Erkki Hietamäen saapuminen, vaikka Rauni-rouva ei tällä kertaa päässyt mukaan. Se on jättänyt muistiin nyt jo kymmeniin tilaisuuksiin yltäneiden juhlien ja merkkipäivien kirjon. Monet niistä kertautuivat nytkin, varsinkin kahdenvälisissä muisteluissa juhlapöydän ääressä. John Björkell kiitti lounaan järjestäjiä.

Yhdessäolo jatkuu ja kurssin seuraava lounas syödään Konstan Möljässä torstaina, 16.1.2020 klo 16.00.

Kadettivääpelin kanssa on sovittu, että silloin keskustellaan yksityiskohtaisemmin kevään ja kesän ohjelmista, joten toivomme runsasta läsnäoloa ja mielipiteiden ilmaisuja myös niiltä, jotka eriävät voi tulla mukaan. Rokka ja pannukakku odottavat.

Nenä

Konstan Möljä 14.11.2019

Torstailounaalle ilmestyivät John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen. Pääruoka oli taas lihaisa, hyvin maustettu ja sakea, erehdyttävästi hevosen vetämässä kenttäkeittiössä neljä tuntia pitkin polkuja huojuneesta tuotteesta muistutellen. Sitä piti tietysti santsata ennen kuin raaskittiin antautua kermavaahtoisen, hillosilmäisen pannarin ja kahvin autuaalliseen sisuksiemme syleilyyn.

Kuulumisia tuli Maija Herrasen lähettämänä Rovaniemeltä, jossa Juhani sinnittelee sitkeästi sekä pyörätuolin avulla liikkeessä pysymistä että muistin, muistamisen ja puhekyvyn ylläpitoa.

Lue lisää...

Konstan Möljä 17.10.2019

Ilmastonmuutos lienee yksi syy siihenkin, että syysilmojen viipyileminen saa ihmiset aavistelemaan, että talvi saattaa tulla edellistä tomerampana vastaan ja on syytä pitää kiinni siedettävistä säistä niin kauan kuin niitä piisaa. Lokakuun rokalle se merkitsi, että osanotto jäi kolmen lähi- ja kaupunkiliikenteen piiriin asuttuneen kurssiveljen varaan. Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen saivat silti irrotetuksi itsestään täysiaikaisen ja sisällökkään keskustelun etukäteen annetusta aiheesta toimeenpanokyky.

Martti Keskitalo avasi aiheen oman joukko-osastokautensa ajasta, jolloin hän oli ollut Pohjan Prikaatin komentaja. Päällimmäiseksi nousivat tapaukset, kun ylemmältä taholta oli tullut tieto tarkastuksesta tai harjoituksesta, huomattavasta vierailusta tai yllättävästä tapahtumasta. Toimeen tarttumisen yleisin syy oli siis käsky tai tieto, joka tönäisi liikkeelle muualta lähteneenä.

Lue lisää...

42. kurssin yhteystietoja

Esko "Nenä" Nieminen
niemisenesko(at)gmail.com
040-5615459
(vastaa myös verkkosivujen päivityksestä) 

Antero Karvinen
karvinen.antero(at)gmail.com
050-5936586

Kylkiraudan verkkolehteen pääsee tästä linkistä. 

Tervehdyksiä ja ilmoituksia

Tulevia tapahtumia:

-  Lounas Konstan Möljässä torstaina 16.1.2020

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa