Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Konstan Möljä 14.11.2019

Torstailounaalle ilmestyivät John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen. Pääruoka oli taas lihaisa, hyvin maustettu ja sakea, erehdyttävästi hevosen vetämässä kenttäkeittiössä neljä tuntia pitkin polkuja huojuneesta tuotteesta muistutellen. Sitä piti tietysti santsata ennen kuin raaskittiin antautua kermavaahtoisen, hillosilmäisen pannarin ja kahvin autuaalliseen sisuksiemme syleilyyn.

Kuulumisia tuli Maija Herrasen lähettämänä Rovaniemeltä, jossa Juhani sinnittelee sitkeästi sekä pyörätuolin avulla liikkeessä pysymistä että muistin, muistamisen ja puhekyvyn ylläpitoa.

Erkki Hietamies oli osallistunut rakuunaveljiensä kanssa Lappeenrannan upseerikerholla pidettyyn isänpäiväjuhlaan, jossa jalkaa nostettiin tunnelman kohotessa jalustimeen entiseen, tunnelman taatusti kohottaneeseen malliin. Eki ilmoittautui samalla Rauni-rouvineen joululounaalle, joten arvioitu parinkymmenen osanotto on nyt lähes saavutettu eli 18. Ja huomatkaa: rouvia on mukana peräti kymmenen!

Marraslounaalla sivuttiin lokakuun keskusteluaihetta toimeenpanokyvystä vain ohimennen, sillä paineita oli välillä pidetyn "omahoitotauon" vuoksi kertynyt sen verran, että päästettiin henkilökohtaiset terveystunnut irti. Oli ilahduttavaa todeta, että iän karttuessa kivut, sairaudet ja kolotukset näyttävät vähitellen muuttuvan elämän menoon luontaisesti kuuluviksi ominaisuuksiksi, joissa ei enää näy uutuusarvoja samassa määrin kuin vielä pari vuotta aiemmin. Porukka oli selvästi luottavainen terveydenhuollon toimintaan ja taitoihin.

Kuten edellisessä raportissa ilmoitettiin, ilmoittautumisaikaa on tämän kuun loppuun saakka.

Näemme siis Suomalaisen Klubin Pohjola-kabinetissa tiistaina 10.12. klo 12.00.

Nenä 

Konstan Möljä 17.10.2019

Ilmastonmuutos lienee yksi syy siihenkin, että syysilmojen viipyileminen saa ihmiset aavistelemaan, että talvi saattaa tulla edellistä tomerampana vastaan ja on syytä pitää kiinni siedettävistä säistä niin kauan kuin niitä piisaa. Lokakuun rokalle se merkitsi, että osanotto jäi kolmen lähi- ja kaupunkiliikenteen piiriin asuttuneen kurssiveljen varaan. Antero Karvinen, Martti Keskitalo ja Esko Nieminen saivat silti irrotetuksi itsestään täysiaikaisen ja sisällökkään keskustelun etukäteen annetusta aiheesta toimeenpanokyky.

Martti Keskitalo avasi aiheen oman joukko-osastokautensa ajasta, jolloin hän oli ollut Pohjan Prikaatin komentaja. Päällimmäiseksi nousivat tapaukset, kun ylemmältä taholta oli tullut tieto tarkastuksesta tai harjoituksesta, huomattavasta vierailusta tai yllättävästä tapahtumasta. Toimeen tarttumisen yleisin syy oli siis käsky tai tieto, joka tönäisi liikkeelle muualta lähteneenä.

Lue lisää...

Konstan Möljä 19.9.2019

Syksyn ensimmäinen lounas näytti, että kurssiveljien kuntoa olivat kesäkuukaudet kohentaneet. Niinpä John Björkell, Antero Karvinen, Martti Keskitalo, Allan Koskinen ja Esko Nieminen virittivät keskustelut, joihin ei mahtunut ainuttakaan sairauskertomusta, jotka yleensä ovat pyrkineet tunkeutumaan juttujen lomaan.

Priimuksen lähtö

Kadettivääpeli oli yhdessä hämeenlinnalaisten kurssiveljien Veikko Starkin ja Pertti Paloksen kanssa läsnä priimuksemme Jaakko Aatolaisen hautajaisissa ja muistotilaisuudessa ja kertoi hartaasta juhlasta.

Hautajaisten luonne kuvasti vakuuttavasti Jaakon isänmaahan ja synnyinseutuun iäksi sitoutunutta kiintymystä: Siunaustilaisuus alkoi Finlandia hymnillä ja päättyi kadettivääpeli Antero Karvisen muistopuheen jälkeen Karjalaisten lauluun. Saattoa haudalle johti ryhdikkäästi Niina-tyttären 12-vuotias poika kantaen kunniamerkkitaulua ja saattojoukon sotilaallisen edustuksen ydin oli Jaakon uran alkuvaiheen, Panssariprikaatin palvelusveljien edustus.

Lue lisää...

42. kurssin yhteystietoja

Esko "Nenä" Nieminen
niemisenesko(at)gmail.com
040-5615459
(vastaa myös verkkosivujen päivityksestä) 

Antero Karvinen
karvinen.antero(at)gmail.com
050-5936586

Kylkiraudan verkkolehteen pääsee tästä linkistä. 

Tervehdyksiä ja ilmoituksia

Tulevia tapahtumia:

- Suomalainen Klubi, joululounas 10.12. klo 12.00, Pohjola- kabinetti.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa