Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

"Viplu" lähti

Ye-everstiluutnantti, sosiaalineuvos Seppo Kalevi "Viplu" Vuorio menehtyi elokuun kuudentena 2011 79-vuotiaana Hämeenlinnassa. Hän oli syntynyt Keuruulla 29.joulukuuta 1931.
Vuorio astui asepalvelukseen Kauhavan Ilmasotakouluun. Sinne hänet valittiin, Ilmavoimien reserviupseerikurssi 20:lle yhtenä kolmenkymmenen onnellisen joukossa, yli tuhannesta hakijasta.
Kadettikoulun jälkeen Vuorio pääsi lentoupseeriksi Hämeen Lennostoon Luonnetjärvelle,1956. Vuorio ja muut nuoret lentäjät siirsivät Suomen Ilmavoimat suihkukoneaikaan.
Eräs Viplun uralle osuneista kohokohdista oli, kun hänet valittiin lentämään uutta, ilmapuolustuksen tarkastajaa, jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothia, Vampire-suihkukoneella.
Seppo Vuorio teki elämäntyönsä Ilmavoimissa. Erityisesti hän nautti opettaessaan, taivaalla nuoria Ilmavoimien lentäjiä.
Vuorio jäi reserviin everstiluutnanttina Karjalan Lennoston esikuntapäällikön, tehtävistä vuonna 1975. Silloin hän oli lentänyt yli kahdellakymmenellä, lentokonetyypillä potkurikone Stieglitzistä alkaen aina MIG-15:een asti., Palveluspaikkoja olivat mm. Tikkakoski, Pori, Kauhava, Hämeenlinna ja Rissala. Kuopiosta Vuorion perhe muutti Hämeenlinnaan.
Eläkepäivistä tulikin kiireisiä, kun yhteiskunnallinen osallistuminen astui kuvaan. Vuorion työ valtakunnallisella ja kunnallisella tasolla ei jäänyt huomiotta. Tasavallan Presidentti myönsi hänelle sosiaalineuvoksen arvon ja nimen vuonna 2001. Esittelijänä toimi Kansallinen Senioriliitto. Esityksessä korostuivat Vuorion ansiot, Kansallisen Kokoomuksen puoluevaltuustossa sekä läsnäolo- ja puheoikeutensa, puoluehallituksessa kahdeksan vuotta. Kansallisessa Senioriliitossa hän toimi, varapuheenjohtajana 4 vuotta ja puheenjohtajana 6 vuotta. Eläkeläisten edunvalvontaa, kehitettiin Vuorion aikana merkittävästi myös EU:n puitteissa. Vuorio edusti, Kansallista Senioriliittoa Euroopan Senior Citizens Unionin hallituksen jäsenenä 6,vuoden ajan.
Paikallisella tasolla Viplu toimi kaupunginvaltuustossa 16 vuoden ajan, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana kaksi kautta, kuntayhtymän valtuuston, puheenjohtajana 8 vuotta ja useiden lautakuntien jäsenenä tänä aikana.
Laman iskiessä 1990-luvun alussa Seppo Vuorio ei jättänyt ääntään käyttämättä puhuen, eläkeläisten oikeuksien puolesta puoluerajoista riippumatta.
Seppo Vuorion monista harrastuksista mainitaan toiminta Hämeenlinnan Ilmasillan ja Lentokenttäyhdistyksen puheenjohtajana. Rotary-toiminta oli aina hänen sydäntään lähellä. Hän sai mm. kansainvälisesti arvostetun Paul Harris Fellow-tunnustuksen. Omien kurssien, Kadettikurssi 40:n ja Lentoupseerikurssi 20:n tapaamiset olivat myös, hänelle aina mieluisia.
Laajat ulkomaanmatkat kuvataiteilijavaimo Auran kanssa erityisesti Etelä-Ranskaan antoivat runsaasti sisältöä eläkepäiviin.
Läheiset ja ystävät kaipaavat Viplua. Hän välitti aidosti ihmisistä. Hänet,muistetaan ihmisenä, jonka puoleen oli helppo kääntyä ongelmissa.
Seppo Vuorio oli perheensä ihailtu ja rakastettu päämies. Aviomiehen, isän ja papan valoisaa sekä rohkaisevaa elämänasennetta jäivät kaipaamaan hänen rakas vaimonsa Aura sekä kaikki hänen rakkaansa ja ystävänsä.
Ote Seppo Vuorion vävyn, Teemu Virtasen kirjoittamasta muistokirjoituksesta
(Auran luvalla lyhentänyt Kari Norkola)

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa