Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Allu Panssarilehdessä

Vainion Allun päällikkö ja palveluskaveri, evl Pekka Kantakoski, kurssilta 29, muisteli myös Alluamme Panssarilehden numerossa 3 -2012 siv 48.

Muistelo on niin elävä taitavalta kirjailijalta, että päätimme kirjata sen kurssimme sivuille Kadettikunnassamme.

Lue lisää...

Perhossa kaavailtiin vuoden tapahtumia

Kymmenen 40. kadettikurssin upseeria nautti tavan mukaan lounaansa 12.3.08 Ravintolakoulu Perhossa. Lounaan jälkeen ryhdyttiin käsittelemään ratkaisua vaativia tapahtumia Kuusiston Rekan johdolla, vaikka ihmetellen todettiin monen vakio lounastajan jääneen pois Lapin lumien houkuttelemana tai sairastaen.

Lue lisää...

Kummikurssi valmistui

Reijo Kuusisto                                                           

90.kadettikurssin päätöstilaisuudessa 20.04.2007

 

Lue lisää...

Otteita kadettikurssi 40:n 50-vuotisjuhlan kurssikokouksesta

KurssiHietaniemeen4040.:ksi Kuninkaalliseksi Kaaderirykmentiksi itsensä organisoituneen kurssin kokous pidettiin 2.6.2006 klo 14.00 - 14.40 Kadettikoululla, Santahaminassa 29:n kaaderin ollessa paikalla. Rykmentin esikuntapäällikkö Reijo Kuusisto avasi juhlavuoden kurssikokouksen ja toivotti kaaderit tervetulleiksi. Hän totesi osallistumisprosentin nousseen ilahduttavan suureksi eli 74.5 %:ksi.

Lue lisää...

40. kadettikurssin toimintaa vuonna 2007

Arvoisat veljet!

Kadettikurssimme 50 vuotta on jo takana päin. Olemme kokoilleet ja nautiskelleet "Vanhemman Kaaderin" rauhasta, kun meitä vielä aikuisemmat ja arvokkaammat veljemme ovat tukeneet meitä isällisesti taputellen, kun olemme vanhoiksi itseämme väittäneet. Kaaderin elämä ei kuitenkaan ole lopussa. Rykmenttimme esikuntapäällikkö Reijo on ilmoittanut jo ensi vuoden kokousajat, vaikka tämän vuoden viimeinen kokous 30.11. klo 13.00 on vielä pitämättä.

Lue lisää...

Kesäretki Pohjois-Karjalaan

40. Kuninkaallinen Kaaderirykmentti vieraili 13. – 15.08.2008 Pohjois-Karjalassa paikallisen asiantuntijansa, everstiluutnantti Aulis Laineen johdolla.

Upseerit kaunottarineen saapuivat pääosin junalla ja osin autoillaan Joensuuhun, mistä ensimmäiseksi perehdyimme valtakunnan puolustuksen tilaan Pohjois-Karjalan Prikaatissa everstiluutnantti Jouni Mattilan johdolla. Tosin ensin seurasimme hetken Karjalan Kunnailla - televisiosarjan valmistumista sen tapahtuessa Kontiolahden vanhan varuskunnan alueella.

Lue lisää...

40. Kadettikurssin retki Viroon 16.-17.5.2011


40. Kadettikurssi eli läheisnimeltään 40. Kuninkaallinen Kaaderirykmentti suoritti juhlamatkansa kartanokierroksen merkeissä Viroon 16.–17.5.2011.

Lue lisää...

Kurssin panssarivahvuus puoliintui

Kurssiveljemme, kadetti n:o 3563, everstiluutnantti Iivo Allan Vainio siirtyi rivivahvuudestamme 21.6.2012 kotiseudullaan Rovaniemellä. Hän olli syntynyt 7.7.1930 Kittilässä.

Lue lisää...

Veikko "Ellu" Poikonen 40.Kaaderirykmentistä iäisyyteen

Urhea tykistöupseeri, huoltoekspertti ja kurssin sihteeri "Ellu" Poikonen sai yllättäen kutsun iäisyyteen, vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun kurssin vanhin, "Anttu" Mäkipää oli lähtenyt viimeiselle matkalleen syksyllä.
Veikko, "Ellu" Poikonen siunattiin matkalleen hiljaisesti sukulaispiirissä, johon vain kuusi kaaderia oli saanut kutsun mukaan. Kauniissa tilaisuudessa Vantaan Pyhän Laurin kirkon uudessa kappelissa hän lähti matkaan vain vantaalaisten reserviläislippujen juurella.
Muistotilaisuudessa Vantaan ikivanhan pappilan juhlatalossa Rykmenttimme esikuntapäällikkö, eversti Reijo Kuusisto, toi esiin kurssimme tuntoja saattoväelle11.3.2011:

Lue lisää...

Everstiluutnantti Eero Teikari

ILMAVOIMIEN HELIKOPTERILENTÄMISEN URANUURTAJA
Everstiluutnantti Eero Teikari menehtyi asiointimatkallaan Helsingissä 6.2.2012 pitkällisen sairauden murtamana. Hän oli syntynyt 27.5.1933 Säkkijärven pitäjän Teikarsaaressa Itämeren laivuri Edvard Teikarin ja hänen Anna-vaimonsa ainoana poikana. Syntymän iloa varjosti kuitenkin äidin menehtyminen lapsivuoteeseen. lisää synkkiä pilviä kasautui nuoren miehenalun elämäntaipaleelle, kun sodan laineet vyöryivät Eeron kotikonnuille. Isän menehdyttyä talvisodassa saamiinsa vammoihin vuonna 1943 jäi Eero täysorpona isovanhempiensa hoiviin.

Lue lisää...

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa