Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Piirin luennoitsijapooli uudistuu

Helsingin kadettipiirin luennoitsijapooli uudistaa toimintastrategiaansa ja kutsuu mukaan uusia innokkaita esitelmän pitäjiä!

Luennoitsijapoolin toiminta keskittyy yhä jatkossakin pääkaupunkiseudun peruskoulu- ja lukioikäisten maanpuolustustietouden lisäämiseen. Aikaisemmin annoimme koulun vapaasti päättää esitelmän aiheen, mutta saamamme palautteen ja kokemusten myötä olemme havainneet, että oppilaita todellisuudessa kiinnostaa nuorten upseereiden pitämät esitelmät, joissa he ovat kokemusperäisesti kertoneet omasta varusmiespalveluksestaan, koulutuksestaan ja työurastaan. Siksi jatkossa tarjoamme kouluille vain esitelmiä, joissa esitelmöitsijä esittelee omaa palvelushistoriaansa, koulutustaan ja työuraansa Puolustusvoimissa tai Rajavartiostossa. Nyt tarvitsemmekin juuri nuoria upseereita liittymään pooliin, jotta koulujen kysyntään voidaan vastata.

Luennoitsijapoolille tulee myös esitelmäpyyntöjä Kadettikunnan kautta, jossa yhteisöt ja yhdistykset pyytävät esitelmöitsijää tilaisuuksiin. Nämä pyynnöt toteutetaan poolin kautta, mikäli esitelmän pitäjä saa vapaasti valita esitelmänsä aiheen. Tarkoitus on keventää taakkaa ja madaltaa kynnystä lähteä pitämään esitelmää vieraalle joukolle. Useimmilla hieman kokeneemmilla upseereilla on yksi tai useampi aihe, jonka parissa he ovat töissä uurastaneet ja mahdollisesti pitäneet siitä esitelmiä jo aikaisemminkin. Tutusta aiheesta on helppo käydä pitämässä esitelmiä useampaankin otteeseen. Siksi tarvitsemmekin pooliin edelleen myös kokeneempia upseereita.

Mikäli olet kiinnostunut kertomaan omasta palvelusurastasi kouluissa tai sinulla on valmiita esityksiä sinulle tutusta aiheesta, olet lämpimästi tervetullut luennoitsijapooliin! Ilmoittautumisen pooliin voit tehdä vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen helsinginkadettipiiri(at)kadettikunta.fi.

Vapaaehtoisuudestanne kiittäen,

Kapteeniluutnantti Petri Lehtinen
Luennoitsijapoolin ylläpitäjä

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa