Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Helsingin kadettipiirin puheenjohtajan tervehdys sekä tapahtumakalenteri 2019

Kadettikunnan vuoden 2019 teema on ”Itsenäisen Suomen kadettikoulutus 100 vuotta”. Sitä juhlistetaan useilla Kadettikoulun ja Kadettikunnan järjestämillä tapahtumilla.

Tammikuussa kokoonnumme perinteiseen Kadettikunnan vuosipäivän seppeleenlaskutilaisuuteen Hietaniemeen 25.1.2019 kello 09.30. Sen jälkeen on kutsuvierastilaisuus Arkadian Kadettikoulussa eli nykyisessä Luonnontieteellisessä museossa kello 10.45 alkaen. Samassa rakennuksessa aloitettiin ensimmäinen kadettikurssi tasan 100 vuotta sitten 25.1.1919.

Kadettikoulu järjestää juhlaparaatin Senaatintorilla 1. helmikuuta 2019 kello 10.00. Kadettiupseerit ovat tervetulleita seuraamaan paraatikatselmusta Tuomiokirkon portaille ja sen jälkeen osallistumaan ohimarssiin oman kadettikurssinsa kaaderiosastoon. Tilaisuuteen ei ole erillistä ilmoittautumista. Toivon runsasta osallistumista tähän veljestapahtumaan.

Helsingin kadettipiirin osalta kevään ja alkukesän tapahtumat ilmenevät tapahtumakalenterista. Kesäretki on suunniteltu lauantaille 25.5.2019 päiväretkenä Helsinkiin. Tutustumme Helsinkiin saarikierroksella ja nautimme iltapäivällä myöhäisen lounaan merellisessä Helsingissä.

Syyskokous vahvisti piirin toimintasuunnitelman ja piirihallituksen kokoonpanon ensi vuodelle. Viini- ja tapakulttuuritapahtuma on jo vakiintunut vuosiohjelmaamme. Toisen kerran järjestetään myös suosiota saanut parin illan salsakurssi loppukesällä. Piirihallituksessa tapahtui merkittävä muutos, kun pitkäaikainen varapuheenjohtaja everstiluutnantti Ilkka Kouri päätti irtautua hallitustyöskentelystä. Osoitamme suuren kiitoksemme ja kunnianosoituksemme Ilkalle hänen pyyteettömästä työstään hallituksessa ja piirin varapuheenjohtajana. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin myös pitkäaikainen hallituksen jäsen everstiluutnantti Jukka Haltia. Toivotamme hänelle onnea tehtävään. Ilkka on luvannut jatkaa aktiivisena piirin jäsenenä. Hallituksen keski-ikä laski huomattavasti, kun uutena jäsenenä siihen valittiin luutnantti Miika Collan.

Kadettipiiri on jäsenistöään varten. Tulkaa vieläkin suuremmalla joukolla mukaan toimintaan, luennoitsijapooliin ja eri tilaisuuksiin.

On aika hiljentyä Joulun viettoon kukin omalla tavallaan. Ladataan akkuja taas uuteen alkavaan juhlavuoteen.

Hyvää ja rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2019.

Hannu Aikio
Eversti
Helsingin kadettipiirin puheenjohtaja

 

Helsingin kadettipiirin tapahtumakalenteri 2019 on luettavissa tästä linkistä.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa