Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Kadettipiirin puheenjohtajan tervehdys ja syksyn tapahtumakalenteri 2018

Helsingin kadettipiirin puheenjohtajan tervehdys

Toukokuun lämmin aalto on pannut jo monen kesälomamoodille. Tuliko sittenkään loma suunniteltua oikeaa aikaan? Loppukesästä kuitenkin sataa. No oli miten oli, jokainen meistä on tauon ansainnut pitkään aikaan ”oikean talven” jälkeen. Ja lopulta asenne ratkaisee. Nautitaan Suomen suvesta, jotta taas jaksetaan tehdä työtä isänmaamme hyväksi kukin omalla tavallaan ja voimiensa mukaan. Kadettikunta ja kadettipiiri tarjoaa tähän työhön oivan alustan.

Viime vuonna tehdyn jäsenkyselyn tulokset alkavat näkyä tämän vuoden kadettipiirin jäsenille suunnatussa ohjelmassa. Perinteisten kaaderigolfin ja Tattoo-matkan lisäksi kesäkauden lopulla järjestetään tilaisuus nuorille upseereille ja mahdollisuus tanssitaitojen hiomiseen tai uuden opetteluun eräällä suositulla salsaklubilla. Nostona on erikseen tuotava esille XX Kaaderigolf, joka järjestetään juhlaturnauksena. Hattua ilmaan liikuntaneuvos, majuri Risto H. Luukkaselle. 

Toinen hatunnoston aiheinen asia on perinteinen Kaunialan sairaalan konsertti, jota on järjestetty vuodesta 1984 lähtien. Tämä on pisimpään kadettipiirissämme ollut vuosittainen tapahtuma. Sotiemme veteraanit ja sairaalan henkilökunta omaisineen ovat ottaneet kadettikuoron ja Kaartin soittokunnan soittoryhmän omakseen. Tänä vuonna järjestetään 35. konsertti ja veteraanien rivien harvetessa on konsertille jatkovuosia vähän tai ei ollenkaan jäljellä.

Syyskauden alussa toteutetaan jäsenistön toive vierailla Kadettikoululla. Vierailuajankohdaksi on sovittu 10.10. iltapäivä, ohjelma painottuu kadetin elämään ja opiskeluun MPKK:lla. Syksy jatkuu sitten juhlilla kaaderitanssiaisten ja itsenäisyyspäivän iloisen illan merkeissä. Vuosi päätetään perinteiseen joululounaaseen esitelmineen, tällä kertaa viime vuonna hyväksi havaitussa Hotelli Gustavelundissa. Järjestön kokouksiin ja esitelmiin toivotaan edelleenkin runsasta osallistumista.

Seuratkaa tiedottajamme lähettämiä sähköpostiviestejä tapahtumista ja tulkaa mukaan toimintaan.

Toivotan kaikille piirimme jäsenille perheineen oikein hyvää ja rentouttavaa kesää. Palaamme syksyllä levänneinä ja rohkeina tekemään ja kokemaan aina jotakin uutta.

Eversti Hannu Aikio
Helsingin kadettipiirin puheenjohtaja

Syksyn tapahtumakalenteri on luettavissa tästä linkistä.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa