Kadettikunta ry

Constantem decorat honor - Kunnia kestävän palkka

Kadettipiirin tiedote 1/2018

Helsingin kadettipiirin puheenjohtajan tervehdys 

Suomi on juhlinut itsenäisyytensä 100 vuotta. Olemme olleet mukana juhlahumussa aktiivisesti. Samanaikaisesti olemme myös huolehtineet arjen jatkuvuudesta. Vaikka 100 vuoden itsenäisyys onkin merkittävä paalu Suomen historiassa, on seuraavakin vuosi vähintään yhtä tärkeä ja arvostettava. Jokainen vuosi on.

Kadettipiiri teki jäsenistölleen kyselyn aiemmin syksyllä kartoittaakseen jäsenistön mielipiteitä toiminnan suuntaamiseksi tulevina vuosina. Vastauksia saatiin vajaat 250 ja ne antoivat hallitukselle hyviä eväitä ensi vuoden toimintasuunnitelman laatimiseksi. Jäsenistö ei kovin hanakasti halunnut kerrata tanssi- ja ratsastustaitoja eikä miekkailua. Selkeästi tilausta on viini- ja tapakulttuurin tuntemiseen, joka sisällytetäänkin kevään ohjelmaan. Nuorille ja miksei vanhemmillekin jäsenille on tarjolla syyskuussa mahdollisuus osallistua Tough Viking -tapahtumaan. Muuten vuosi kuluu jo tutuksi tulleiden tapahtumien merkeissä.

Rohkaisevaa kyselyssä olikin vapaan sanan osuudessa se, että väki oli varsin tyytyväisiä kadettipiirin tarjoamiin mahdollisuuksiin osallistua erilaisiin tapahtumiin. Turvallisuuspoliittisia esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia Helsingissä on tarjolla hyvin, joten erikseen emme ainakaan vielä ala näitä järjestämään. Kokousesitelmät kuuluvat jatkossakin ohjelmaamme.

Vuosi aloitetaan perinteisellä seppeleenlaskulla Kadettikunnan vuosipäivän aattona perjantaina 26.1.2018 Hietaniemessä klo 09.00. Tarkempi alkuvuoden ohjelma on tämän tiedotteen mukana. Seuratkaa myös ahkeran tiedottajamme sähköpostiviestejä tulevista tapahtumista, sillä mm. erittäin suosituista jääkiekko-otteluista sekä viini- ja tapakulttuuritapahtumasta emme tässä vaiheessa vielä tiedä tarkkoja päivämääriä.

Kiitän kadettipiirin jäsenistöä ja hallitusta vuoden 2017 toiminnasta ja toivon, että ensi vuonna tapaamme yhä useammassa tilaisuudessa.

Toivotan kaikille piirimme jäsenille perheineen oikein hyvää ja rauhallista Joulua sekä menestyksekästä vuotta 2018.

 

Eversti Hannu Aikio
Helsingin kadettipiirin puheenjohtaja

 

Helsingin kadettipiirin tapahtumakalenteri 2018

Ilmoittautumiset tapahtumiin tehdään Susanna Tuonoselle - susanna.tuononen(at)mil.fi ja/tai p. 0299 530 156, ellei toisin ole mainittu.

Kadettikunnan 97. vuosipäivää vietetään perjantaina 26.1.2018 vietetään poikkeuksellisesti ainoastaan seppeleenlaskuilla Sankariristille ja Marsalkka Mannerheimin haudalle. Hietaniemessä Kadettikunnan ja Helsingin Kadettipiirin seppeleiden laskut tapahtuvat klo 09.00. Kaaderilaulajat esiintyvät tilaisuudessa. Piirin jäsenet avec ovat tervetulleita. Piirin jäsenten ilmoittautumiset Susanna Tuonoselle viimeistään perjantaina 19.1.2018. Paraatipuku/tumma puku ja kunniamerkit. Ei kuljetuksia keskeisestä sijainnista johtuen.

Helsingin kadettipiirin sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 15.3.2018 klo 16.30 Pääesikunnassa. Tilaisuudessa kuullaan ennen kokousta mielenkiintoinen esitelmä. Ilmoittautumiset Susanna Tuonoselle viimeistään perjantaina 9.3.2018. Ilmoittautuneille lähetetään kokousaineisto ja tarkennukset sähköpostilla ennen kokousta. Ei kuljetuksia keskeisestä sijainnista johtuen.

Kadettikunnan kevätkokous pidetään lauantaina 21.4.2018 Rovaniemellä. Katso tarkemmat tiedot Kylkiraudasta ja Kadettikunnan internet-sivuilta.

Viini- ja tapakulttuuritilaisuus järjestetään toukokuussa 2018. Tapahtuman tarkempi sisältö, ajankohta ja ilmoittautumisohjeet tiedotetaan jäsenistölle jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen keväällä 2018. Seuraile sähköpostiasi.

Green Card kurssit järjestetään kesäkuussa. Aikaisempien vuosien tapaan kadettipiirin jäsenillä on mahdollisuus suorittaa Green Card Tuusulan golfklubilla kesäkuussa järjestämillä kursseilla. Tiedustelut ja ilmoittautumiset suoraan golfklubilta p. 020 734 9050

XX Kaaderigolf juhlaturnaus järjestetään 31.7.-1.8.2018 perinteisesti Tuusulassa, Tuusulan Golfklubin kentällä. Tapahtuman tarkemmat tiedot ilmoittautumisohjeineen julkaistaan kesäkuun Kylkiraudassa ja Kadettikunnan Internet-sivuilla. Lisätietoa Kaaderigolfista antaa majuri, liikuntaneuvos Risto H. Luukkanen p. 0400 458 565

Kadettipiirin avec-matka Hamina Tattooseen järjestetään lauantaina 4.8.2018. Kokoontuminen lauantaiaamuna Rautatientorin tilauslinja-autopysäkillä Fennian edessä, josta linja-autokuljetus lähtee klo 10.00. Haminaan saapumisen jälkeen nautitaan lounas Haminan upseerikerholla n. klo 12.00, josta siirtyminen Hamina Bastionille. Tattoo Marssishow alkaa klo 14.00. Esityksen jälkeen lähtee linja-autokuljetus takaisin Helsinkiin, jonne saavutaan klo 18 jälkeen.

Matkan hinta on 70 euroa henkilöltä, mikä kerätään käteisenä menomatkan aikana. Hinta sisältää linja-autokuljetukset, matkalla tarjottavan juomapullon, lounaan upseerikerholla sekä marssishow-lipun. Matka on tarkoitettu piirin jäsenille puolisoineen ja mukaan mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset Susanna Tuonoselle viimeistään torstaina 19.7.2018. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään tieto osallistujien nimistä, sähköpostiosoitteesta sekä mahdollisista erityisruokavalioista.

Jääkiekko-otteluihin järjestettäneen lippuja myös kevätkaudella. Jäsenistöllä on mahdollisuus päästä laadukkaisiin urheilutapahtumiin Kadettipiirin tarjoamilla lipuilla erikseen ilmoitettuina tapahtuma-ajankohtina. Seuraile sähköpostiasi.

Syyskauden jäsentiedote ilmestyy kesäkuun Kylkiraudassa. Seuraathan myös piirimme sähköisiä jäsentiedotteita. Jos sähköpostisi ei ole vielä Kadettikunnan tiedossa, välitä se toimistolle sabina.krogars(at)kadettikunta.fi lisättäväksi tietoihisi.

Voit seurata piirin ja kadettikunnan toimintaa myös sosiaalisen median kautta: www.facebook.com/kadettikunta sekä Kylkiraudan verkkolehti www.kylkirauta.fi

 

HUOM: Jäsenien kuluneen vuoden aikana pitämistä maapuolustushenkisistä esitelmistä, alustuksista tai tilaisuuksista kouluissa, järjestöissä yms. sekä järjestetetyistä tilaisuuksista (retket, tutustumiset yms.) ilmoitetaan 31.12.2017 mennessä sihteerille postitse osoitteeseen Petri Lehtinen, Kangasalantie 13 C 49, 00550 Helsinki tai sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen helsinginkadettipiiri(at)kadettikunta.fi.

Kaavake ilmoittamiseen löytyy tästä linkistä.

Etsi sivustosta

Seuraa meitä
Twitterissä
Seuraa meitä
Facebookissa